Ugrás a tartalomra
x
""

Ben Whishaw: „Több meleg színészt szeretnék heteró szerepekben látni”

A brit aktor – kit legutóbb a Mary Poppins visszatérben lehetett látni – erről a Golden Globe gálát követő sajtótájékoztatón beszélt, miután megnyerte a Legjobb mellékszereplőnek járó szobrot a BBC Egy nagyon angolos botrány című kosztümös drámájában nyújtott karakterformálásáért.

A kritikusok és a nézők is odáig vannak a Grand-Whishaw párosért. (Egy nagyon angolos botrány: itt megtekinthető.)

Egy újságíró azt kérdezte a színésztől, vajon egyetért-e a szintén Golden Globe-díjas színésztársával, Darren Criss-szel, aki kategorikusan kijelentette: márpedig többé nem akar meleg karaktereket megformálni, és el akar határolódni az LMBTQ+ közösségtől.

„Nem. Nem hiszem, hogy ennek így kellene történnie, mert és igazán azt hiszem, hogy a színészek bármit meg tudnak testesíteni, megszemélyesíteni, és minket nemcsak az alapján kellene jellemezni, amik vagyunk… Úgy vélem, volt idő, amikor nem tudtunk mindent a színészekről, vagyon rejtélyesek voltak akkoriban. De manapság mindent tudunk. Így hát nem értek egyet (Darren-nel), hiszen azt gondolom, sokkal nagyobb egyenlőségre van szükség… Szeretném azt látni, hogy több meleg színész játszik el heteró szerepeket. Sőt, az lenne az ideális, ha mindenki számára teret engedhetnénk a játékhoz. Nem tudom, milyen messze vagyunk ettől, (de) ezt kellene becéloznunk.”

- adta hírül a The Independent.

Egy nagyon angolos botrány. Hugh Grant és Ben Whishaw. (Fotó: BBC)

Ben Whishaw egyhangú, örömittas éljenzést kapott Norman Scott megformálásáért. Mi is megírtuk, hogy az igaz történeten alapuló minisorozatban partnere a Jeremy Thorpe liberális pártvezért alakító Hugh Grant. Scott és Thorpe a ’60-as évek végén egymásba gabalyodott titkos homoszexuális viszonyt folytatva, és a kipattant ügyből óriási botrány lett.

Az Egy nagyon angolos botrány mellett a Bohém rapszódia és a Merénylet Gianni Versace ellen is nyert.

Whishaw egyébként 2013-ban vállalta fel hivatalosan melegségét.

(Gay Times)

Borítókép: The Independent

NÉZD MEG A TELJES BACKSTAGE VIDEÓT

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux