Ugrás a tartalomra
x
""

A legbátrabb szöuli melegek - fotók

Az Elska Magazin valójában egy olyan meleg fotós és -kultúra projekt, ahol a fotósok beutazzák a világot, hogy havonta bemutassák, mennyire sokszínűek az egyes LMBTQ+ közösségek. Tényleg sokfelé jártak: Los Angelestől Isztanbulon át Perthig. Most pedig Dél-Kora fővárosa volt a „soros”.

Jobbnál-jobb felvételek születtek az „Elska Seoul” számára, ám ezekben a tulajdonképpen apró meleg fotókönyvekben nemcsak maguk a képek találhatók, de minden lefotózott férfinak megvan a maga személyes története. A felvételek természetesen többféle helyszínen készültek: az utcán; lakásban; saját ruhában; avagy egyáltalán minden ruhát nélkülözve.

A projekt célja egyfajta útikalauz prezentálása, hiszen fel vannak tüntetve a legjobb queer bulihelyek is az adott városban. Szöul egyébként az egyik legtrendibb ázsiai metropolisz. Divatja és a Kpop világa mindenre hatással van, kozmetikai ipara az egekben. Óriási biznisz! Ugyanakkor, Korea egészét tekintve a társadalom elég konzervatív, és szigorúak az elvárások.

„Eddig ezt a kiadást volt a legnehezebb összehoznunk. Szó szerint srácok százaival vettük fel a kapcsolatot, de nagytöbbségük ’diszkrét’ maradt inkább. Féltek attól, hogy bárminemű meleg médiában való megjelenés veszélyeztetné az állásukat, a családi kapcsolataikat és mindent. Szerencsénk volt, mert segített néhány helyi LMBTQ+ művész, aktivista és drag queen, ők irányítottak el bennünket azokhoz a jelentkezőkhöz, akik hajlandóak voltak kameráink elé állni, és lehetővé tették e kiadvány létrejöttét”

- mesélte Liam Campbell, az Elska főszerkesztője és vezető fotósa.

Végül tizennyolc férfi állt kötélnek, így megszülethetett a szöuli kiadás. Ami nem kevesebb, mint 180 oldalas, és nyomtatott, de digitális változatban is elérhető. Van egy társkiadványa, az Elska Ekstra Seoul, mely a másikból kimaradt fotókat, kulisszatitkokat és extra történeteket is tartalmaz, de nagyon limitált, mindösszesen 100 példányt nyomtattak belőle. A fent linkelt weboldalon talán még kapható…

(Advicate)

GALÉRIA

PHOTO CREDIT: ELSKA MAGAZINE & LIAM CAMPBELL













Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux