Ugrás a tartalomra
x
""

A Bohém rapszódia kirúgott rendezője az Instagramon „köszönte meg” a díjjal járó „megtiszteltetést”

Tegnap kiosztották a Golden Globe-díjakat, és a Bohém rapszódia elnyerte a Legjobb dráma és a Legjobb drámai férfi főszereplő (Rami Malek)-elismerést. Az X-Men filmekkel híressé vált Bryan Singer érdekes – és talán kicsit cinikus – módon reagálta le az este történteket.

A direktort a film utómunkálatai közben küldték el 2017-ben, s helyét Dexter Fletcher vette át két héttel annak elkészülte előtt. A gyártó 20th Century Fox Singer megmagyarázhatatlan távolt maradásaival indokolta a menesztést. Ugyancsak két éve cikkeztek arról, hogy az egyébként családos Singer még 2003-ban először orális szexre akart kényszeríteni egy fiatal férfit, majd megerőszakolta.

A menesztett rendező: Bryan Singer

Visszatérve az aktuálisabb történethez, az úgynevezett DGA (a filmrendezőkre vonatkozó általános szabályzat) szerint, a stáblistában akkor is az ő nevének kell szerepelnie, ha ő maga nem is fejezte be a filmet.

Rami Malek tehát a Legjobb drámai színésznek járó díjjal hagyta ott a Gálát, hiszen ő alakította Freddie Mercuryt a Bohém rapszódiában. Singer nevét sem ő, sem pedig a stáb, vagy a Queen tagjai sem említették.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What an honor. Thank you #HollywoodForeignPress

Bryan Singer (@bryanjaysinger) által megosztott bejegyzés,

A filmes az Instagramon reagálva ezt írta: „Micsoda megtiszteltetés. Köszönöm, #HollywoodForeignPress” De hogy miért pont a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségét emlegette, rejtély, mint ahogy az is, miért nem vágják már sutba a DGA-t teljes egészében. Egy képet is mellékelt természetesen arról, amikor Rami Malek és Ben Hardy az ikonikus „I Want To Break Free” című dal klipjét forgatták. Az előtérben látszik a rendező haja.

Múlt hónapban cikkezett a Gay Times arról, hogy a Bohém rapszódia zsebelte be életrajzi filmként az eddigi legnagyobb bevételt Nagy-Britannia- és világszerte, összesen 635 millió dollárral. (Az alkotás amerikai-angol koprodukcióban készült.) Az is kiderült, a „Bohém rapszódia” című dalt hallgatták meg az utóbbi időben a legtöbbször: körülbelül 1.6 milliárdnyian. De a film vegyes kritikákat kapott, hisz egyes életrajzi tényeket tévesen jelenít meg, és kevés szó esik Mercury szexualitásáról.

(Gay Times)

Nézd meg Rami Malek ünnepi beszédét (TV felvétel)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux