Ugrás a tartalomra
x
""

Jamie Lee Curtis új filmjében meleg esküvőkre beugró anyukát alakít

A film címe és bemutatója még nem ismert, csak annyi, hogy való személyt, egy oklahomai anyukát formál majd meg.

A Halloween és a Nem férek a bőrödbe sztárja vásárolta meg Sara Cunningham 2014-es memoárját, a „Hogyan aludjunk éjszaka” // How We Sleep at Night című, őszinte kötetecskét, melyben elmeséli, hogyan jutott dűlőre fia szexualitását illetően. Cunningham tavaly nyáron vált népszerűvé a Facebookon bejelentette, hogy beugrana anyaként azon, azonosnemű esküvőkre, ahol az ifjú pár valamely tagjának vérszerinti felmenője nem venne részt a szertartáson.

A film alapjául szolgáló kötet

Már többen összeesküvés-elméleteket gyártottak, hogy vajon mikor lesz a sztoriból film, amikor tavaly szeptemberben Jamie Lee Curtis a Twitterre kiposztolt egy fotót vele és Cunninghammel.

„A napot a doppelgängeremmel töltöttem, egy inspiráló mamamacival, vezetővel, szerzővel és társadalmi aktivistával, Sara Cunimghammel, kinek programra, a @freemomhugs felajánja támogatását olyan LMBTQ tagoknak, akik családja ezt nem teszi meg. Ahogy mondjuk… legyetek résen #hős #ingyenanyaioleles”

- ez a volt a tweet komfja.

A The Washington Post is kiszivárogtatta, miszerint Curtis három teljes napot töltött szeptemberben a Cunningham családnál, és végtére is, eldöntötte – filmre viszi Sara történetét. Curtis elmondta a lapnak, hogy megindította Cunningham életútja.

„Folyamatosan izgalomban tart az ő mozgalma, és hogy hogyan viszi véghez. Remélem, a története majd igazságot fog szolgáltatni oly sok kiközösített, az LMBTQ+ közösséghez tartozó embernek.”

Sara Cunningham az Ingyen Anyai Ölelések (Free Mom Hugs) elnevezésű nonprofit szervezet alapítója, és a Facebook oldal szerint a szervezet egésze „az anyákról szól, akik imádják LMBTQ+ gyereküket”. A jótékonysági szervezetnek támogató és nevelő tevékenysége is van azon gyerekek érdekében, akiket eltaszítottak, vagy diszkrimináltak szexuális hovatartozásuk, nemi tudatuk miatt.

Mint fentebb írtuk, az oklahomai anyuka azáltal vált az internet sztárja, hogy a Facebookján kiposztolta, hogy:

„Szolg.közl. Ha szükségetek van egy anyára, aki ott lenne az azonosnemű esküvőtökön, mert a vérszerinti édesanyád nem menne el, hívj fel. Én ott leszek. Én leszek a legnagyobb rajongótok. Sőt, a pezsgőt is intézem,”

Múlt nyáron a BuzzFeed Newsnak mesélt terveiről: „Azért is posztoltam ki, mert sok azonosnemű pártól hallottam, a szüleik megtagadják a részvételt… Az embereknek remény kell, és biztos vagyok benne, hogy én ott leszek, ha kell, és remélem, nem fogok csalódást okozni.” Cunningham 2011-ben derült ki „véletlenül”, hogy meleg a fia. Állandó félelemben élt, hiszen Oklahoma állam meglehetősen konzervatív. 2014-ben lett aktivista, miután kiugróan megnőtt az LMBTQ+ közösség tagjai között az öngyilkossági ráta.

Jamie Lee Curtis szintén támogatja a queerjogokat. 2012 márciusában Martin Sheennel és Brad Pittel karöltve szerepelt Dustin Lance Black darabjában, a „8”-ban, amit újra műsorra tűznének, miután Kalifornia államban hatályon kívül helyezték az azonosneműek házasságát. A színésznő a Human Rights Campaign 2016-os videójában is szerepelt, az orlandói melegbár elleni lövöldözés utóhatásaként. A videóban olyan emberek történeteit mesélték el, akik homofób támadásoknak voltak kitéve.

(PinkNews) (The Washington Post)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux