Ugrás a tartalomra
x

A Bohém rapszódia főszereplőjének gondolatai Freddie Mercury AIDS-küzdelméről

Rami Malek a The View kibeszélő műsorban beszélt arról, hogy egyesek szerint a film elkendőzi karaktere szexualitását és az AIDS-cel való vívódását.  

Jóllehet, a Bohém rapszódia óriásit kaszál a mozipénztáraknál, ám nem ússza meg a kritikai visszhangot. A fanyalgók azt hangoztatják: a filmben nincs elég hangsúly Mercury AIDS elleni küzdelmén, illetve meleg ikon-státuszán. Ez a fajta nyugtalanság oda vezethető vissza, amikor is kijött az előzetes, és feltűnő volt, mennyire kevéssé mutatkozik meg az énekes szexuális életének ábrázolása. Ebben a tévéműsorban a főszereplő, Rami Malek kifejtette véleményét.

Azon kérdésekre, melyek szerint a film csak érintőlegesen foglalkozott a legenda homoszexualitásával, illetve elkendőzte azt a sajnálatos tényt, hogy AIDS-ben hunyt el 1991-ben, Malek így válaszolt.

„Egyértelmű, hogy az egésznek van egy olyan történetszála, amit behatóbban át kellett volna rágnunk. Én nem gondolom, hogy elkendőztük. Szerintem van a filmben egynéhány szívfacsaró pillanat. Mercury mindig is arról beszélt, hogy nem akar a betegség ’plakát fiúja’ lenni, hanem zenét akar csinálni.”

Rami Malek a The View-ben

Hozzátette: „Véleményem szerint, ahogy ő élt, az forradalmi volt, hiszen megragadta az élet legautentikusabb mivoltát. Kevesen tudják, hogy volt egy hatéves kapcsolata egy nővel, aki élete szerelmének nevezett – ő az egyetlen, aki tudja, hol vannak Freddie hamvai.”

„Eljegyezte őt, gyűrűt húzott az ujjára. Aztán felfedezte, hogy biszexuális, majd, hogy inkább meleg. Egyértelmű, hogy mindenki számára ő testesíti meg a meleg ikont és a hőst.”

Malek következő filmje egy börtöndráma lesz, a Papillon.  

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux