Ugrás a tartalomra
x
MFF

Best of vígjáték

A nyári szünet idejére, hogy ne unatkozzatok leporolunk néhány filmet, amik a mi saját kedvenceink. Első körben a legjobb vígjátékok között szemezgettünk. A mi legjobb vígjáték listánk:

15 Elvált nők klubja / The First Wives Club

A film nem mondható meleg témájúnak, de valljuk be, a melegek között az egyik legnépszerűbb filmről van szó. Sziporkázó humorral megspékelt film főszereplői Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton, Maggie Smith, Sarah Jessica Parker.

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 99 perc, 1996

1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány Xintia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jóbarát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Xintia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös katasztrófa egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az ex-férjek ellen. Mivel az asszonyok saját karrierjükön túl nem csekély szerepet vállaltak férjeik üzleti életének felépítésében, tisztában vannak gyenge pontjaikkal. Az örökre megbélyegzett “első feleségek” támadásba lendülnek volt férjeik ellen, hogy “visszafizessenek” nekik mindent, kamatostól.

  14 Wong Foo, kösz mindent! Julie Newmar

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 109 perc, 1995

A szokványosnak legjobb indulattal sem nevezhető vígjátékban Hollywood legmacsóbb férfijairól kiderül, hogy ők a legjobb nők a környéken! A helyi transzvesztita királynő-választás győztesei Hollywoodba repülhetnek a döntőre. Ám ők repülés helyett az országutat választják, és a harmadik szépséggel nekivágnak Amerikának egy rozzant Cadillac-ben. Kabalaként magukkal visznek egy fényképet, melyen a címbéli hölgy és üzenet látható. Amikor tragacsuk lerobban, egy szakadt kisvárosban kell eltölteniük a hétvégét. Syndersville-ben nagy a felbuzdulás a férfi lakosok körében, hiszen jó nők ritkán érkeznek ebbe a porfészekbe. A három grácia alaposan felfordítja a város életét…

  13

Meine Schwiegertochter ist ein Mann – All You Need is Love

Színes, feliratos német romantikus vígjáték 92 perc, 2009

Az elvált Katharina Remminger levelet kap fiától Hanstól, hogy nősülni készül. Az izgatott anyuka az esküvő szervezésébe kezd, hogy fia és választottja Nicki a legjobb esküvőt kapják. Hans hazalátogat szerelmével, akiről csak akkor derül ki, hogy valójában fiú…

    12 Saved! / A rosszak jobbak

Színes, magyarul beszélő amerikai vígjáték, 2004

Mary jó keresztény tinilány, aki jó keresztény tinilányhoz méltó életet él: keresztény középiskolába jár, jó keresztény barátokkal barátkozik, és van egy jó keresztény barátja, akivel természetesen szigorúan plátói alapokon szeretik egymást. Íme a mosoly országa itt a Földön! Csakhogy Mary tökéletes élete egy pillanat alatt a feje tetejére áll, amikor barátja, Dean bevallja a lánynak, hogy szíve nem Mary-ért dobog, és még csak nem is egy másik lányt szeret. Dean azt gyanítja, hogy Isten a maga végtelen szeretetével és jóságával őt bizony melegnek teremtette… Mary ezek után egy jelenés szemtanúja lesz bár lehet, hogy csak hallucinál, lévén beverte a fejét. Ő mindenesetre azt gondolja, maga Jézus jött el, hogy tanácsokat adjon neki, miképpen téríthetné vissza barátját a normális útra. Mary elindul szentesített ördögi hadjáratára, és Jézus tanácsára felajánlja szüzességét a két nem között bizonytalankodó Deannek. Mire kettőt pislant, az egykor szűz Mary rájön, hogy terhes..

  11 Shortbus

színes, magyarul beszélő amerikai vígjáték, 2006

Rob és Sofia boldog házasok, attól eltekintve, hogy a lánynak még sohasem volt orgazmusa. A szomorú ténynek ráadásul van egy ironikus oldala is: Sofia párkapcsolati terapeutaként dolgozik, és másoknak ad szexuális tanácsokat. Munkája során megismerkedik egy meleg párral, a fiúk éppen arra készülnek, hogy nyitnak a kapcsolatukon, és más férfiakkal is barátkoznak. Segíteni akarnak Sofia problémáján, és elhívják magukkal a Shortbus nevű klubba, ahol az emberek azért gyűlnek össze, hogy jól érezzék magukat, beszélgessenek a művészetekről, a világról, és hogy mindenki mindenkivel szexeljen.

  10 I Love You Phillip Morris

Színes, feliratos, francia-amerikai vígjáték, 102 perc, 2009

Steve Russell (Jim Carrey) hosszú éveken keresztül a törvénytisztelő polgár, tökéletes férj és apa szerepét játssza, ám egy nap beleun és kitör belőle. A felelőtlenül költekező szélhámos szinte minden idejében nyaral, vásárolgat és fiúzik, ami igen drága életnek bizonyul. Ez egészen odáig vezet, hogy végül börtönbe kerül. Itt beleszeret a cellatársába, Phillip Morris-ba (Ewan McGregor) és Russell úgy dönt, hogy egész életét a közben szabadlábra helyezett Phillip-nek szenteli. Még az sem riasztja vissza, hogy folyamatos szökési kísérletei miatt életfogytiglanit is kaphat.

  9 eCupid

Színes, feliratos, amerikai, romantikus, vígjáték, dráma, 95 perc, 2011

Marshall és Gabe hét éve élnek boldog kapcsolatban, amikor Marshallnak valami többre lenne igénye a kapcsolatukban. Marshall egy éjszakai interneten töltött este után egy remek alkalmazást talál számítógépre, mely alkalmazás azzal kecsegteti, hogy megváltoztatja eddig unalmasnak gondolt életét… és ez így is lesz!

    8

Mambo Italiano / Mambo olasz módra

Színes, magyarul beszélő, kanadai-amerikai vígjáték, 92 perc, 2003

Egy nap a húszas évei közepén járó Angelo döntő lépésre szánja el magát: bejelenti, hogy elköltözik otthonról. Egy átlagos családban talán természetesnek vennének egy ilyen bejelentést, nem úgy Barberiniéknél, az olasz bevándorló családnál, ahol még javában élnek a mediterrán tradíciók. Egy rendes olasz famíliában ugyanis a gyereknek házasságkötésig a szülői házban kell élnie. Az már csak a hab a tortán, illetve a szósz a spagettin, hogy a Barberini házaspárnak még azzal is szembesülnie kell, hogy imádott fiúgyermekük nem akar megnősülni, mivel meleg. Ekkor beindul a talján hadigépezet, és fegyvernemekben nincs hiány: könnyek, ölelések, pofonok, mediterrán bombázók… Minden bevetésre kerül a megtévedt fiú helyes útra tereléséhez.

  7 Connie and Carla / Nők transzban

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 98 perc, 2004

A két kisvárosi lány, Connie (Nia Vardalos) és Carla (Toni Collette) arról álmodoznak, hogy egyszer nagy sztárok lesznek, de semmi esélyük, hogy álmaikat realizálják. Az iskolai menzán történt debütálásuk óta a jelenlegi reptéri felszolgálói állás közben sem hagyja a táncos és énekes duó, hogy a lelkesnek legkevésbé sem nevezhető közönség elfojtsa a showbiznisz iránti érdeklődésüket. (Senkit ne tévesszen meg, hogy a két főszereplő nő, nagyon nagy poénok vannak benne, és sok sok meleg vicces helyzetben).

  6

Wedding Wars / Házasságháború

Színes, szinkronos, amerikai-kanadai vígjáték, 2006

Shel, aki party szervezőként dolgozik elfogadja bátyja felkérését, hogy megszervezze esküvőjét Maine állam kormányzójának lányával. A felkérés nem jött könnyen, hiszen a két fivér nincs jóban egymással azóta, hogy Shel elmondta magáról, hogy homoszexuális. A jövendőbeli após (a kormányzó) újraválasztás előtt áll, ezért mindent megtesz a siker érdekében, így kijátssza a meleg kártyát is és fellép a meleg házasság ellen. Amikor ez Shel fülébe jut úgy dönt fellázad és sztrájkba kezd az egyenlő jogokért. Shel akciója láncreakciót indít el és országszerte veszélybe kerülnek az esküvők…

  5 (T)Raumschiff Surprise – Periode 1 / A zűrhajó

Színes, magyarul beszélő, német sci-fi vígjáték, 87 perc, 2004

Az Enterprise, pardon a Suprise űrhajó legénysége valahol az űrben kevereg, utasai, Kork kapitány, Schrotty és a vulkáni Mr. Spuck épp egy szépségversenyre készül a legnagyobb nyugalomban a világűr egy eldugott pontján. A méltán mellőzött meleg trió senkinek sem hiányzik, míg egy nap veszélybe kerül a Föld, tudniillik Marsra költözött gyarmatosítók támadják meg hirtelen. A Föld lakóinak egy reménysége marad – a Surprise elcseszett legénysége, akik a múltba – vagyis 2004-be – visszatérve próbálják helyreállítani az alapszituácót. A kavarodást még az is tetézi, hogy hőseinket a világ megmentésénél már csak a szépségverseny érdekli jobban, amin hőstettek után részt kívánnak venni, de szerencséjükre velük tart Till Schweiger, a német Brad Pitt, s segítségével csak jól kerülhetnek ki a slamasztikából.

  4 Kinky Boots / Mr. Tűsarok

Színes, szinkronos amerikai-angol vígjáték, 107 perc, 2005

Apja váratlan halálát követően Charlie Price elhatározza, hogy folytatja a családi vállalkozást, amely kis szülővárosa szinte minden lakójának a megélhetését adja. Hamar rá kell azonban döbbennie, hogy a cipőgyár egyáltalán nem nyereséges, mi több: a csőd szélén áll! Charlie Londonban próbál befektetők és új ötletek után nézni, a sors pedig gyorsan a segítségére siet, méghozzá egy harsány öltözetű és még harsányabb modorú, pucckirálynő, Lola személyében, akinek köszönhetően az újdonsült lábbeli-vállalkozó felfedez egy hatalmas rést a cipőpiacon: nincs a boltokban férfiaknak szánt erotikus női csizma!

  3 The Birdcage / Madárfészek

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 117 perc, 1996

Armand sikeres transzvesztita, éjszakai bárt üzemeltet Miami Beach-en. A show-műsorok sztárja Starina, azaz a tulajdonos szeretője, eredeti nevén Albert. Velük él Val, aki Armand kudarcot vallott heteroszexuális kísérletének gyümölcse. A fiú kiválasztottja Barbara, egy ultrajobboldali szenátor lánya. A szenátor kíméletlen harcot folytat a morális züllöttség ellen. Barbara boldogan invitálja szüleit Val-hoz és furcsa családjához. A szülőknek beadott mese szerint Armand görög diplomata, csakhogy nem mindenki értesül helyesen a mese részleteiről. Az eredmény: fergeteges félreértések és sziporkázó, csípős párbeszédek.

  2 Fuerta de carta / Melegkonyha

Spanyol, szinkronizált, romantikus vígjáték, 2008

Maxi meg van győződve róla, hogy tökéletes az élete: híres mesterszakács és egy sikeres, madridi étterem tulajdonosa, homoszexualitását nyíltan vállalja. Azonban két váratlan dolog egyszerre változtatja meg az életét. Korábbi házasságából született gyermekei beköltöznek hozzá és egy csinos argentin futballista a szomszédba költözik. Mindez arra készteti, hogy újragondolja az eddigi életét.

    1 In & Out / A boldogító nem

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 87 perc, 1997

A közismerten homoszexuális médiasztár hálás szavakkal emlékezik a televízióban egy békés kisvárosban élő volt tanáráról. A köszönetben kevés a köszönet. Az esetre lecsap a média, a várost ellepik a legkülönbözőbb tévétársaságok forgatócsoportjai, felkapja a fejét a kisváros, az igazságtalanul megvádolt tanár pedig felkapja a vizet. Az egyik riporter mindenáron ki akarja deríteni az igazságot. A következmények nem maradhatnak el: a látszólag tipikusan érdektelen település lakóiról érdekes apróságok derülnek ki. Tévedések forró vígjátéka, amelyben elcsattan az évszázad csókja is. Az elkövetők: Kevin Kline és Tom Selleck. Őket ezúttal nem boldogítja a másik nem.

       

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux