Ugrás a tartalomra
x

Simon és a homo sapiens lobbi – itt a folytatás!

 

Becky AlbertalliSimon és a homo sapiens lobbi c. regényével egycsapásra ismertté vált. A történet a meleg Simon Spear és barátai életébe nyújt betekintést a 17 éves fiú kényszerű előbújására koncentrálva. Az írónő pár hónappal ezelőtt érdekes dolgot tweetelt: “Most már hivatalos: 2 új könyvvel érkezek a @BalzerandBray-yel! Creekwood Gimnázium. Végzős év. Leah nézőpont. Készen álltok?” Az egyik könyv a Simon és a homo sapiens lobbi folytatása, ami az Államokban már meg is jelent azzal, hogy most Simon legjobb barátnőjének, Leah-nek a szemszögéből láthatjuk a történéseket, de így is betekintést kaphatunk majd Simon és Blue jövőjébe.

A könyv fülszövege: „Amikor a dobolásról van szó, Leah Burke aztán érzi a ritmust - de a való élet általában nem ilyen kiszámítható. Igazi anomália még a barátai között is: egy egyedülálló, fiatal anyuka egyetlen gyermekeként az élete szükségszerűen kevesebb kiváltsággal van tele, mint a többieké. Imád rajzolni, de túl kevés az önbizalma, hogy másoknak is megmutassa. És bár az édesanyja tudja, hogy biszexuális, képtelen összegyűjteni a bátorságát, hogy elmondja a barátainak - még a nyíltan meleg legjobb barátjának, Simonnak se. Úgyhogy Leah tényleg nem tudja, mihez kezdjen, amikor szilárdnak hitt baráti körük váratlan módon kezd széttörni. A szalagavatóval és az egyetemmel a látóhatáron egyre nagyobb a feszültség. És Leah számára aztán tényleg nehéz eltalálni a megfelelő hangot, ha az embereket, akiket szeret, veszekednek - különösen, ha rájön, hogy egyiküket talán jobban szereti, mint gondolta.”

Aki olvasta az első részt az tudja, hogy a történet egy koncerttel zárul, s innen folytatódik a második rész, amit a dobos, Leah mesél tovább. Bizonyára lesz magyar fordítás is, de mi még egyelőre a filmváltozat, a Kszi, Simon! magyarországi bemutatójára várunk, amit június 21-ére terveznek.

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux