Ugrás a tartalomra
x

Music zone: Eloy: Egal was andere sagen. A halott szerelmes emlékére

Nem számít mit mondanak mások – énekli Eloy De Jong, s a dallal halott szerelmére, Stephen Gately-re emlékezik. A dal eredetijét ugyanis egykor maga a kedvese énekelte, hisz valójában a Boyzone: No Matter What c. slágerének német nyelvű változatáról van szó.

"Meleg vagyok és szerelmes!" Ez a vallomás 1999-ben jelent meg az angol The Sun hetilap címoldalán, s aki mondta, az nem volt más, mint Stephen Gately (1976). A hír hatalmas szenzáció volt, hiszen az egyik legismertebb fiúcsapat, a Boyzone tagja a legnagyobb titkát adta ki: "Igen, meleg vagyok!" Szerinte a rajongók megérdemlik az igazságot. A Boyzone indulásakor még hallgatott, félt attól, hogy ez a tény derékba törheti karrierjét. A barátnők iránt érdeklődő kérdések özöne után eljött a pillanat, hogy elmondja, ki ő valójában és kit szeret. Bennfentesek már régóta sejtették, hogy Stephen a fiúkat szereti, de senki sem tudta, ki az a bizonyos. Hát nem más volt, mint Eloy De Jong (1973), az egykori Caught In The Act (CITA) tagja.

Négy éve ismerték már akkor egymást és 1998 novembere óta voltak együtt. Október 31-én, a Popcorn live '98-on újra találkoztak és akkor már biztosak voltak egymásban. A szakma Eloy titkát is sejtette, ám ő sem volt elég bátor ahhoz, hogy kitárulkozzon a közönség előtt. Féltek: a rajongók nem fognak jegyet venni a Boyzone koncertjeire, de épp ellenkezőleg történt. Amikor a fiúk színpadra léptek, a közönség hangos "Stephen Stephen" kiáltozásban tört ki. Eloy-t is taps fogadta, amikor meglátták a színfalak közelében.

Sajnos azonban egyszer minden véget ér. Eloy és Stephen szerelme 1995-től 2001-ig tartott. Ekkor szakítottak. Stephen később megismerkedett Andrew Cowles programozóval. 2003-ban előbb Las Vegasban házasodtak össze, majd 2006. március 19-én Londonban is kimondták a boldogító igent. Közös életük azonban csak három és fél évig tarthatott. Stephen 2009. október 10-én meghalt. A spanyolországi Mallorca szigetén, Puerto Andratx üdülőhelyen, egy apartmanban találták holtan egy átmulatott éjszaka után. Halálát valószínűleg a mértéktelen italfogyasztás okozta - a részletek.

A klip szerint Eloy sem felejtette el még egykori szerelmét. Arról énekel most, amit akkor mondhattak, amikor felvállalták egymás szerelmét: „Nem számít mit mondanak mások”.

https://www.youtube.com/watch?v=3VUIL1fE7Pw

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux