Ugrás a tartalomra
x

Férfiműszak - a férfi luxusprostituáltak élete

A life.hu riporterével készült interjú, Domszky László könyve a Férfiműszak kapcsán, ami a férfi luxusprostituáltak életét mutatja be.

Először dolgoztál fel egy témát könyv formájában. Hogyan jött a Férfiműszak ötlete?

Terveim között mindig is szerepelt legalább egy saját könyv. Abban is biztos voltam, hogy tényfeltáró riportkönyvet akarok írni, kizárólag a valóságról, és szóba sem jöhet semmiféle tinglitangli regény. Amikor januárban az Ad Librum kiadóval megállapodtunk, jó kis mókának tűnt, gondoltam, csak úgy össze "írogatok" mindenfélét, aztán majd csak lesz valahogy. Persze a tényfeltárás nem ilyen egyszerű, hiszen, ha igazán beleásod magad egy témába, végül egy misszióvá kerekedik, hogy azt töviről hegyire bemutasd.

Amikor témát választottam, sokan igyekeztek eltántorítani attól, hogy a férfiprostik világát mutassam be. De ahogy belemélyedtem a témába, egyre izgalmasabb dolgokat sikerült a felszínre hozni. Rántódott is a lepel. Jöttek a prostik. De nem a nők, róluk havonta ír valaki könyvet. Hanem a fiúk. Egy eddig még fel nem tárt világ a maga őszinteségével, de nem trágárságával, a maga gazdagságával és a maga drámájával, hiszen nincsen ebben semmi vidámság.

Kövess minket az azonnali hírekért!

Hónapokon át tartottak a beszélgetések, amik vágatlan felvételét csak ketten ismerjük. Én, és Mező Dani barátom, akinek ez úton is hálás vagyok, hogy ezt a nem éppen mindennapi témát igyekezett velem feldolgozni. Persze nem álltam meg az egyik oldalon, felkutattam milliókat a szexre költő klienseket is. Valamint egy srácot, aki időközben jött rá, hogy akivel együtt éli az életét, valójában eszkort. Megszólalt egy heteró fiú is, aki egy életre szóló traumát vállalt azzal, hogy vagyonokat keressen, beutazza a világot. Mindemellett természetesen szakembereknél is jártam: hosszas szervezés után megkaptam egy sztárorvost, aki ismertette a magyarországi nemi beteg helyzetet. Végül klinikai szakpszichológusnál éjszakába nyúlóan elemeztünk, hogy kialakuljon a diagnózis. Ítélkeztem, de már nem török pálcát senki felett, megértettem őket. A történet egy, már nem Magyarországon élő egykori jóbarátommal kezdődött, de hogy hogyan is ért véget, ez a Férfiműszakból kiderül.

Pénz, drogok, alkohol és aberrációk, na meg a motiváció, miért lesz valaki eszkort, illetve, hogy hogyan válik valaki klienssé, miközben sikeres családapa, vagy éppen egy jól menő vállalkozás igazgatója. Hogy mennyit is ér a megfizetett boldogság? A könyv ezekre a kérdésekre keresi a választ.

A Férfiműszak, mint cím, valamint a borító ötlete hogyan született meg?

A címen az első betű leütésétől egészen a kézirat leadásig agyaltunk. Eszméletlen sok ötlet született a nyár során, ezeket gondosan egy jegyzetben összegyűjtöttem. Semmit sem tartottam hülyeségnek, hiszen bármiből elindulhat egy gondolatmenet. Amikor a fotózást bonyolítottuk, még nem volt címünk. Ültünk a modellel és a fotóssal a kanapémon, és olvasgattam az összeírt ötleteket. Tudtam, hogy a férfi szónak szerepelnie kell, a műszak egy más szóösszetételben már ötletként felmerült, hiszen ez amolyan „kurvás" kifejezésre is utalhat. Egyszer csak összeállt a fejemben, hogy „férfiműszak". Persze a fotós és a modell is azonnal elvetette, de innentől már ragaszkodtam hozzá. A borító fotózása is izgalmas volt. Mivel a könyv az exkluzív férfiprostik luxus világát mutatja be, természetes volt, hogy az exkluzivitást és a pénzt meg kell jeleníteni. Így alakult ki a jelenlegi borító, ahol egy tökéletesen kidolgozott férfitest mellett egymillió forint és rengeteg valuta volt szétszórva. Mivel a fotósnak éppen előtte lévő napokban volt az esküvője, tudott hozni bőven díszletnek való pénzt. Maga a könyv 160 oldalas lett, tíz megszólaló szereplővel.

Magyarországon mennyire jellemző a férfiprostitúció?

A könyvem kizárólag a luxus férfiprostik világába enged betekintést. Fontos megjegyezni, hogy míg az egyik legnagyobb regisztráló oldalon megközelítőleg hatszáz magyar eszkort van jelen, Magyarországon nagyon keveseknek sikerül számottevően sok pénzt keresni. Az én alanyaim is inkább külföldre járnak. A megszaporodott eszkortok száma annak is betudható, hogy akár munka helyett, vagy munka mellett szexszel könnyűnek tűnik a pénzszerzés.

De hogy pontosan mennyi pénzt lehet keresni ezzel a munkával és a nemi betegségek mellett mik az igazán kiemelt veszélyei az eszkortkodásnak, a Férfiműszakból kiderül.

 

A cikk folytatása             A Könyvről bővebben

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux