Ugrás a tartalomra
x

Jordán Adél: Nem az emberek neme határozza meg az érzelmi vonzódásaimat

"Úgy döntöttünk, hogy egyetlen interjúban beszélünk a kapcsolatunkról és aztán ennyi." – jelenti be Jordán Adél az Elle magazinnak adott interjúban, amit Székely Krisztával közösen adtak. A Katona József Színház színésze és rendezője a magánéletben is egy párt alkotnak. Erről Jordán idén nyáron, az életéről szóló színielőadás apropóján beszélt először. A Jordán Adél című darab fontos cselekményszála szól arról, hogy a színésznő egy Kriszta nevű nővel él együtt:

Az Elle-nek most részletesebben is beszéltek kapcsolatukról. „Nagyon protektívek vagyunk a magánéletünket illetően, de azt sem akartuk, hogy ez a védelem valójában valamiféle bujkálásnak adjon nemes köntöst. Sokat beszélgettünk róla, hogy hogyan védjük meg magunkat, de közben legyünk hűek az elveinkhez és álljunk ki a szeretet és a szabadság mellett” – mondja Székely, hozzátéve, neki egyszerűbb dolga volt ebben a kérdésben, mert már évekkel ezelőtt nyilvánosan felvállalta homoszexualitását. Volt, hogy ő nyitotta meg a Budapest Pride-ot és a „szégyenletes pedofiltörvény” ellen is azonnal felszólalt.

Jordán azt mondja, sokáig tartott, amíg tisztába került a saját érzelmeivel. Mostanra azonban, mint mondja:

"Megismertem, elfogadtam és megszerettem azt a nőt, aki vagyok."

Úgy folytatja, „annyi név és címke létezik ma már, nem szívesen választanék közülük. Én úgy vagyok vele, hogy nem az emberek neme határozza meg az érzelmi vonzódásaimat”.

Jordán és Székely beszélnek arról is, szerintük egyszerűen, de őszintén érdemes beszélni a szexualitásról a gyerekekkel is, hogy azt érezzék, ők is bármiről kérdezhetnek, és egyenrangú szereplői annak a közösségnek, családnak, amelyben élnek. Székely elmondja, hogy ők is „nem szokványos” családként élnek Jordán előző házasságából született fiával, de sok „nem szokványos” családot ismernek, és tapasztalata szerint a magyar társadalom nem kirekesztő. „És pont ettől annyira elkeserítő ez a politikai hergelés” – fogalmaz a rendező.

A teljes interjú az Elle magazin szeptemberi számában olvasható, amelynek különleges címlapjairól itt írtunk.

 

24.hu

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux