Ugrás a tartalomra
x

Az UEFA nem talált kivetnivalót Neuer szivárványos karszalagjában

Manuel Neuer volt a németek csapatkapitánya a Portugália elleni Eb-meccsen, amelyet a Nationalelf 4-2-re nyert meg. Neuer szivárványos karszalagot viselt a meccs alatt, amit az európai szövetség (UEFA) politikai állásfoglalásnak tartott, és vizsgálatot indított az ügyben.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a 102-szeres válogatott kapus a szivárványos karszalagot viselte, a torna előtt a Lettország elleni, 7-1-re megnyert mérkőzésen is ez volt rajta.

A német szövetség végül közleményben jelezte, hogy az UEFA felfüggesztette a vizsgálatot, és azt írta, hogy a karszalag a különbözőséget szimbolizálja, vagyis jó ügyet szolgál.

A német szövetség azt is megjegyezte, mivel június a meleg büszkeség hónapja, így több kampányt is szerveznek, hogy jelezzék, kiállnak a nyitottság, a tolerancia és az elfogadás mellett.

A németek az utolsó csoportmeccsen, szerdán a magyar válogatottat fogadják, és München polgármestere, Dieter Reiter azt kérvényezte az UEFA-nál, hogy az Allianz Arena szivárványszínű megvilágítást kaphasson a mérkőzés idejére. A müncheniek ezzel tiltakoznának a melegellenessé alakított pedofiltörvény ellen, amelyet június 15-én fogadott el a magyar Országgyűlés, egyben jeleznék szolidaritásukat a magyar LMBTQ-közösség felé.

www.eb2020.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux