Ugrás a tartalomra
x

Homoszexuális karaktere miatt támadják a Disneyt a Dzsungeltúra miatt

A Dzsungeltúra című filmben Emily Blunt karakterének testvérét Jack Whitehall alakítja és örömét a rajongóival is megosztotta Instagram oldalán. Ezzel nincs is semmi probléma, vagy mégis? Jack Whitehall egy meleg férfit fog játszani a Disney új filmjében, és ez külső jegyeiben és viselkedésén egyaránt látszódni fog. A felháborodást valójában az a tény keltette, hogy a színész heteroszexuális, s ezzel elveszi a lehetőséget a homoszexuális jelentkezőktől. Emellett a botrány másik forrása pedig, hogy a karakter túlságosan erősíti majd a melegekkel szemben élő sztereotípiákat és előítéleteket.

A film főszereplői, Emily Blunt, Jack Whitehall és Dwayne Johnson

Természetesen előkerült abból a bizonyos kalapból Scarlett Johansson tavalyi esete is a Rub&Tug kapcsán. Amint arról már cikkeztünk, a színésznő egy transznemű karaktert alakított volna, azonban a hasonló támadások miatt-miszerint egy valóban transznemű színésznek kellene játszania a főszerepet- lemondott a lehetőségről.

A meleg Disney rajongók harsányan kiállnak amellett, hogy egy homoszexuális szerepet igenis homoszexuális színész játsszon és ne erősítse a róluk alkotott negatív képet az emberekben. Azonban ha az érem másik oldalára tekintünk, látnunk kell, hogy egy színész/színésznő nem attól lesz hiteles, hogyha valóban olyan, amilyen a karaktere, arról nem is beszélve, hogy hogyan nézne ki, ha egy casting során megkérdeznének valakit a nemi identitásáról. A Disney azzal is védekezhetne a felbújtókkal szemben, hogy a Szépség és a szörnyetegben már volt hasonlóra példa és mégsem történt tragédia, sőt nagyon is sikeres volt a film, azonban egyelőre nem reagáltak az ügyre.

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux