Ugrás a tartalomra
x

Melyek a legtrendibb szakáll formák 2021-ben?

Milyen szakáll formák vannak? Milyen fazonokkal lehet trendi idén? Egy új szakáll forma az egész arcát megváltoztathatja, érdemes tehát néha kísérletezni, hogy megtalálja az Önnek legelőnyösebb szakáll stílust.

A sűrű, ápolt arcszőrzet sokat számít a megjelenésben. És ez nem csak divatkérdés: ha gondosan odafigyel rá, akár előnyökhöz is juttathatja Önt a magánéletben, vagy a karrierje építésben is. Nem hiszi? Pedig egy megnyerő borosta, egy jól eltalált szakáll forma férfias, sportos megjelenést kölcsönözhet, de eleganciát is sugallhat egy állásinterjún, üzleti meetingen, vagy randevún. Egy klasszikus szmokinghoz vagy öltönyhöz is pazarul állhat egy borosta vagy egy visszafogott körszakáll. De téved, ha azt gondolja, hogy munkaköréhez, egy alkalomhoz vagy életstílusához kell választania a 2021-es trendi szakáll formák közül!

Hogyan találja meg az arcformájához legmegfelelőbb stílust?

Sokan esnek abba a hibába, hogy hangulathoz, vagy életkörülményhez igazítják a fazont, pedig egy igazi gentlemannek azt kell elsősorban szem előtt tartania, hogy lehet a megjelenése mindig kifogástalan.

Szóval mi a trendi 2021-ben, mik számítanak divatos szakállformáknak, kinek áll jól a szakáll, és milyen formájú szakáll stílusok közül választhat? Aranyszabály, hogy örök divat az arcformához igazított, rendszeresen ápolt, gondozott szakáll forma!

A szakáll elsődleges feladata, hogy kontrasztot és keretet adjon az arcnak. A különböző arcformák más-más arcjegyeket emelnek ki, ezért nem minden stílus mutat jól minden arcon.

6 alapvető fejformát különböztetünk meg:

1, a hosszúkás,
2, az ovális,
3, a négyzetes,
4, a kerek,
5, a háromszög
6, és a gyémánt forma.

A szakáll forma mellett a hajstílust is ennek kell alárendelni, tehát elsősorban az a fontos, hogy ez a három összhangban legyen, és csak másodsorban kell az aktuális trendekkel foglalkozni!

5 trendi szakáll forma 2021-ben

Nézzük meg hogyan alakul a férfi szakáll divat 2021-ben, melyek a legtrendibb szakáll típusok idén. Legyen szó hosszú vagy rövid szakáll stílusokról a listában mindenki találhat számára szimpatikusat.

1. Borosta, a Jolly Joker
Ha bizonytalan, hogy milyen fejformája van, illetve mi illene hozzá, a borostával nem lőhet mellé. Gyakorlatilag mindenkinek jól áll, ha a minimalista, folyamatosan ápolt formájáról van szó. Könnyedén kezelheti, mert nincs más dolga, mint géppel rendszeresen visszanyírni, illetve a széleit szükség szerint kiegyenesíteni.

Egy gondosan ápolt, szexi borostát nem véletlenül becéznek háromnaposnak. Alapvető a karbantartását illetően, hogy legalább 3 naponta megnyírja, hogy megőrizze a mutatósra formázott szakáll fazont. Ha borostát növeszt, kiemelten figyeljen oda az arcbőre egészségének megőrzésére: a bőrnek számos szempontból jót tesz az arcszőrzet, de a borotválkozást követő bőrszárazság szinte elkerülhetetlen, ha nem használ alkoholmentes hidratálót.

2. Állszakáll
Egy állszakáll merész húzás, de tud megnyerő lenni, határozottságot sugallhat. Az alapvetően fültől fülig egy íves vonalban növesztett szakáll gondozása azonban több törődést igényel, mint bármely más szakáll formáé. Nagyon tiszta, precíz szakálltípus, tehát rendszeres ápolása elengedhetetlen.

A borostához hasonlóan 2-3 naponta kell borotválkozni, hogy megőrizze a szakáll eredeti formáját és fazonját. A borosta egyszerű kezeléséhez képest ebben az esetben több időt vesz igénybe a folyamat, hiszen precízen kell a kívánt fazont kialakítania, illetve fenntartania. Ha azonban egy keskeny állszakáll mellett dönt, ne gondolja, hogy nagyon szigorúak a szabályok: nyugodtan próbáljon ki különböző hosszúságokat, szélességeket és formákat, ahogy a szakálla növekszik.

3. Balbo
Keskeny az álla? Növesszen Balbo-szakállt, mint Robert Downey Jr., a Vasember megtestesítője! Ő aztán tudja, mi a dörgés, remekül áll neki ez a stílus. A Balbo kihangsúlyozza az arc előnyös vonásait, karakteressé, sármossá teszi Önt is. Olyan, mint egy felpörgetős három az egyben kávé: ápolt, szabályosra nyírt bajuszból, az alsó ajak alatti, rövidre vágott szőrpamacsból, és a vele fordított T-t formázó szakállból áll. A Balbo szakáll formát is rendszeresen borotválnia kell, a szélek határozott formájának megőrzése érdekében használjon precíziós borotvát. Ezen kívül a végeit naponta wax-szal pödörje.

4.Kiterjedt kecskeszakáll
A szögletes vagy ovális archoz a kiterjedt kecskeszakáll is remek választás lehet. Itt tulajdonképpen az a különbség egy klasszikus kecskeszakállhoz képest, hogy az arc oldalsó részeiről kell eltávolítania részeket. Ideális esetben a nyírást hetente egyszer kell megismételni, de érdemes külön hangsúlyt fektetni a bajusz körüli részre, és az esetleges kósza szőrszálakat gyakrabban ellenőrizni, fazonra igazítani. Sampont használva 2–3 naponta mossa meg kecskeszakállát, hogy mindig friss és ápolt legyen. A kecskeszakáll formájától függően a szakállwax és -olaj rendszeres használatát is ajánljuk Önnek.

5. Bandholz szakáll
A Bandholz szakáll a háromszögű, téglalap, ovális és gyémánt formájú arcokhoz passzol. Ez a karakteres, hosszú szakáll sokakat elriaszt viselésétől, pedig ha rendszeresen karban van tartva, roppant elegáns lehet. Azonban ehhez a szakállhoz elengedhetetlen a jó genetika, vagyis megfelelő szőrmennyiséggel és hosszal kell rendelkeznie ahhoz, hogy a nagy szakáll menő legyen.

Ha ebben a szakáll formában gondolkodik, érdemes keresnie egy jó borbélyt, aki segít megfelelően karban tartani. Komoly anyagi ráfordítást is igényel ez a szexepil, hiszen a hozzá szükséges, minőségi ápolószereket is be kell szereznie otthonra. 2 hetente borbély, 2 naponta mosás és olajozás – ez a minimum, amit a Bandholz szakáll megérdemel. A hosszának csak a képzelet, illetve a személyes ízlése szabhat határt. Mondhatnánk, hogy nincs túl hosszú szakáll, csak ápolatlan.

Hogyan ápolja megfelelően szakállát?

A szakáll mosásához használjon speciális sampont. A hajsampon nem jó, mert ez teljesen más típusú szőrzet, más gondoskodást igényel. Lehetőleg gyógynövényes, tápláló olajokat tartalmazó sampont válasszon, ezek a termékek nem csupán tisztítják, hanem hidratálják, illetve puhítják is a szőrt.

Ez azonban nem váltja ki a kondicionálókat, ugyanis a különböző waxok is táplálnak, hidratálnak, ráadásul hozzájárulnak a tökéletes külső elnyeréséhez: minél nagyobb a szakálla van, annál fontosabb a megfelelő gondoskodás. Az olajok megakadályozzák a korpásodást, emellett hatékonyan belülről erősítik, egyben puhítják is a szőrzetet.

A szakáll folyamatos fertőtlenítése is fontos, különösen most, mert a szőrzetben sokféle baktérium, gomba, mikróba, por, tüsszentés-maradvány, étkezési maradék tud megtapadni. Ez ellen hatékonyan lehet védekezni speciális balzsamokkal. A szakállkefe rendszeres használata az ápolást követően azért is fontos, mert elősegíti az olajok szétterjesztését a szőrszálakon.

Jó minőségű szakállnyírót válasszon, és az is fontos, hogy odafigyeljen a borotválkozó eszközeinek tisztaságára.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux