Ugrás a tartalomra
x

Gyönyörű transznemű nő lett a neves fürdőruha kiadvány idei modellje

Valentina Sampaio ezzel kitaposta az utat a többi transznemű nő számára a modelliparban.

A brazil modell és színész, Valentina Sampaio az első transznemű modell lett a Sports Illustrated Swimsuit kiadványában, amely 56 éve foglalkozik fürdőruhákkal, és olyan híres modelleket szerepeltetett már, mint Kate Upton, Elle Macpherson és Heidi Klum.
Az elmúlt években a Sports Illustrated arra törekedett, hogy képviselje a sokszínűséget a divatiparban; foglalkoztatott már plusz-size modellt is, Hunter McGrady-t, illetve 2019-ben oldalain Halima Aden is feltűnt, aki első ízben viselt burkinit és hidzsábot, azaz fátylat a fotókon.

Most a 23 éves Valentina csatlakozott a divatikonokhoz, és ezzel kitaposta az utat a transzszexuális nők számára a modelliparban.

„Transzneműnek születtem egy távoli, szerény halászfaluban Brazília északi részén. Brazília gyönyörű ország, de a világon itt történik a legtöbb transzközösség ellen elkövetett bűncselekmény, háromszor annyi, mint az Egyesült Államokban. Transzneműnek lenni azt jelenti, hogy általában zárt ajtókra találunk az emberek szívében és elméjében. Grimaszokkal, sértésekkel, félelmetes reakciókkal és fizikai bántalmazással állunk szemben. Igen ritka és kihívásokkal teli lehetőség felnőni egy szerető és elfogadó családban, gyümölcsöző tapasztalatokat szerezni az iskolában vagy méltó munkát találni” – árulta el a modell.

Valentina most ezt a lehetőséget használja arra, hogy felhívja a figyelmet a legégetőbb kérdésekre, amelyek a transzszexuális embereket érintik. Egyébként Valentinával is megesett, hogy transzneműsége miatt megfosztották modellkarrierjétől, mert az ügyfele szerint személye nem volt megfelelő a márka képviseletére. Ellenben 2019-ben ő volt a Victoria’s Secret első nyíltan transznemű modellje, illetve 2017-ben elsőként szerepelt a Vouge Paris borítóján transz nőként.
 

www.nlc.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux