Ugrás a tartalomra
x

Halle Berry visszautasított egy transznemű szerepet, mert sokan ellenezték

Halle Berry hétfőn a Twitteren kért bocsánatot amiatt, mert transznemű szerepet akart alakítani egy filmben, írja a CNN. A színésznő nem sokkal előtte arról beszélt egy videóban, hogy felkészült a szerepre és el akar mélyedni ebben a világban. Hozzátette, hogy szívesen alakítaná egy transz nő karakterét, „vagyis egy olyan nőt alakítanék, aki férfivá válik”, melynek egyik fontos lépése, hogy levágatná a haját.

Bejelentését követően kritikák tömkelegét kapta, egyrészt, mert nőként hivatkozott az eljátszani kívánt személyre, de pedig azt is felrótták, hogy nem neki, hanem transz színésznek kéne eljátszania a szerepet. Berry később a Twitteren bocsánatot kért, ahol elmondta, ciszgender nőként már érti, hogy nem kellett volna fontolóra vennie ezt a szerepet, és hogy a transznemű közösségnek tagadhatatlanul lehetőséget kell biztosítani arra, hogy elmondja saját történeteit.

"Hálás vagyok az útmutatásért és a kritikus beszélgetésért az elmúlt napokban, és továbbra is figyelni fogok és okulni ebből a hibából."

Nyilatkozatát megköszönte többek között a GLAAD nevű LMBTQ csoport is, melynek tagjai szerint „más jelentős embereknek is ugyanezt kéne tenniük”.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux