Ugrás a tartalomra
x
""

Pride hónap: 10 divatmárka, amik támogatják az LMBTQ közösséget

A Budapesten augusztus 22-én megrendezésre kerülő Pride 2020 Európa-szerte sok helyütt elmarad idén a koronavírus következményeként. Londonban, az Egyesült Királyság legnagyobb és legsokszínűbb LMBTQ felvonulása, azaz a London Pride idén több másik világvárossal karöltve tegnap online került megrendezésre.

Létezz, tarts ki, állj ellen

A Global Pride névre keresztelt esemény a világ minden sarkának időzónái szerint, ugyanazon a napon, június 27-én került megrendezésre. A világ első online Pride-ján fellépett többek közt Kesha, Adam Lambert, a Pussy Riot, a Village People, Natasha Bedingfield is.

 

 

A Ralph Lauren szivárványos logóval ellátott kollekcióját már megmutattuk. Az alábbi összeállításban további 10 olyan szettet mutatunk be, amelyek tervezői elkötelezett támogatói a Love is Love-hozzáállásnak, és amelyek egy elfogadó társadalomért küzdenek, eszközként a divatipar kínálta lehetőségeket bevetve.

10 márka, amit jó szívvel viselhetsz a sokszínűségért:

1. Ami
Az Ami négyrészes Rainbow Capsule kollenciójából származó profitjának teljes egészét a GLAAD nonprofit médiaügynökség számára különíti el. A GLAAD célja a nemzetközi diskurzus előmozdítása az LMBTQ közösséget érintő kirekesztés és előítéletesség megszűnése érdekében.

2. Puma
A From Puma With Love és Cara Delevigne kollaborációjaként piacra dobott pólóból befolyó összegek egy része szintén a GLAAD-hoz, illetve a 25 év alatti érintettek öngyilkosságát megelőzni igyekvő The Trevor Project-hez, és az LMBTQ emberek mentálhigiénés jólétéért dolgozó Mind Out-hoz vándorolnak.

3. Palladium
A Palladium a Pride hónapban eladott különleges kollekciójából származó bevételeinek 10%-át egészen novemberig a HIV fertőzöttek számának csökkentéséért dolgozó Terrence Higgins Alapítványnak adományozza.

4. Wrangler
Az erdetileg farmereiről híressé vált Wrangler a 2020-as kapszula kollekcióját teljes egészében az egyenlőséget hirdető LGBT Alapítvány támogatására hozta létre.

5. Levi’s
A farmergyártó mogul Levi’s több mint 40 ezer forintos Pride farmerdzsekije az OutRight Action International támogatására hivatott a boltok polcaira kerülni. A szervezet célja, hogy hallható és látható, mitöbb szabad és büszke életet élhessenek a sok helyen egyelőre marginalizált csoportok is.

6. UGG
A vicceslábbelik úttörőjeként elhíresült, a kényelmet és funkcionalitást fókuszba helyező UGG egy, a nemiség minden aspektusát megszólító papucs tervével járul hozzá a sokszínűséget és szeretet ünneplő Pride hónaphoz. Mindezen felül 125 000 dollárral támogatja a GLAAD-ot.

7. All Saints
A Kaleidoscope Alapítvány az LMBTQ személyek emberi jogait világszerte védő szervezet. Az All Saints számukra különít el közel 4 ezer forintot minden eladott mellény vagy póló árából.

8. Converse
A Converse immáron ötödik éve hűséges támogatója a Pride-nak. Az elmúlt évek alatt több mint 1 millió dollárral támogatott helyi- és világszintű LMBTQIA szervezeteket, mint például az It Gets Better.

9. Asos
Az Asos GLAAD-dal karöltve tervezett idei kollekciója már a negyedik Pride-tervezés, amellyel LMBTQI tehetségekhez próbálnak elérni és hozzásegíteni őket ahhoz, hogy hallassák a hangjukat.

10. Pantherella
A Leicester-i székhelyű Pantherella uniszex méretű zoknijai eladásaiból 10%-ot adományoz a helyben működő Trade-nek, akik teljes diszkréció mellett vállalják az LMBTQ emberek szexuális felvilágosítását.

 

 

contextus.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux