Ugrás a tartalomra
x
""

10 évesek lettünk

Idén április 10-én betöltöttük a 10. életévünket. A kezdetben indult, szerény látogatottságot produkáló blog.hu-n indult útjára a meleg filmeket és az ahhoz tartozó magyar nyelvű feliratokat összefoglaló oldal, majd szépen lassan egyre többen váltatok visszatérő látogatókká, és egyre több időt töltöttetek az oldalon. Olyannyira megnőtt az érdeklődés, hogy komoly elhatározásba fogtunk, és egy nagyobb fejlesztést követően végre egy igazi oldalt sikerült összehozunk, a melegfilmfelirat.hu-t. Igyekeztünk a legfrissebb filmeket és feliratokat elhozni nektek, ahogy igazi ritkaságokat is begyűjteni, amik néha nagyon nagy kihívás elé állított minket. Időnként küzdelmes napokat éltünk meg, és sokszor a feladás szélén álltunk, de a szerkesztők kis csapata mindig kapott egy lökést tőletek, hogy folytassuk. Noha mi úgy érezzük, hogy az élet nem volt kegyes hozzánk, sok próbálkozásunk kudarcra ítéltetett. Ilyen volt a facebook oldalaink többszöri törlése is.

2018-ban fuzionáltunk a gay.hu oldallal és tökéletes együttműködésünk keretében addig soha nem látott magasságokba emelkedett az oldal. Több ezres napi látogatottság volt nap, mint nap, ami hihetetlenül motivált minket, hogy minél jobbak legyünk. Időközben a gay.hu-tól kapott facebook oldalon közel 5.000 követőnk lett. Ezúton is szeretnénk megköszönni nektek, hogy kitartottatok mellettünk, és követtétek az oldalt. Sajnos a facebook sem volt mindig kegyes hozzánk, a Zárt csoportot felfüggesztették, majd törölték, az indoklásra több hetet vártunk, de azóta sem kapunk választ, ahogy arra sem, hogy miért számít szitokszónak a gay.hu!? A Zárt csoport azóta ismét elérhető lett szerencsére, de a magyarázatot még mindig várjuk…

És hogy mit értünk el 10 év alatt? Azt a számok mondják el: 210 szinkronos filmet, 400 feliratos filmet, 40 évadnyi szinkronos sorozatot és 60 évadnyi feliratos sorozatot hoztunk nektek. Ezt tettük mi értetek, és ti cserébe: 4 millió 605 ezer oldallátogató, 9 millió 100 ezer oldalletöltés!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy remek 10 év van mögöttünk! Köszönjük Balázsnak, Robbynak, Saginak, Norbinak, Adrinak, Enrynek, Gabinak, PetyrBnek és a sok külsős fordítónak valamint egyéb segítőnek azt a hihetetlen munkát, amit az LMBTQ közösségért tettek. Hisszük, hogy a munkájukkal sok embernek okoztak örömet és kikapcsolódást, és sok embernek segítettek az elfogadás és előbújás útján.

Ez utóbbi kapcsán szeretnénk megosztani egy rövid történetet: Néhány éve az oldalunk e-mail fiókjában landolt egy levél, egy francia nyelvet oktató tanárnőtől, aki leírta, hogy az osztályában lévő 16 éves tanulóját rendszeresen bántalmazzák a másságáért. Tehetetlennek érezte magát és nem tudta, hogy miként tudna segíteni a fiúnak, hogy az osztálytársai ne közösítsék ki és ne tegyenek rá állandóan megjegyzéseket. Miközben a homoszexualitásról keresett az interneten információkat, tanácsot, rábukkant az oldalunkra, és megörült, hogy van francia nyelvű film magyar felirattal, ezért letöltötte az egyik filmet és a következő órára bevitte az iskolába levetíteni az osztálynak. A film végén az egész osztály csendben ült és senki nem mert megszólalni.  Hosszú percek teltek el, mire a korábban leginkább bántalmazó fiú osztálytárs a 16 éves meleg fiúhoz ment, megfogta a kezét, felállította az asztaltól és sírva átölelte és bocsánatot kért a korábbi viselkedéséért, és ugyan így tettek az osztálytársai is.

Nos, hölgyeim és uraim, ha másért nem, ezért mindenképpen megérte az elmúlt tíz év munkája! Köszönjük, hogy velünk tartottatok!

Természetesen számítunk rátok a jövőben is, hiszen kérdőíves válaszaitok alapján egyértelműen megerősítettetek bennünket abban, hogy szükség van az oldal további működésére. Ezúton is köszönjük annak a 237 főnek, aki időt szánt a kitöltésére és megosztotta velünk véleményét! Ez a szám az összes látogatónak csupán töredéke, de így is örömmel tölt el bennünket, hogy a pozitív visszajelzések voltak elsöprő többségben. Nagyon jó volt olvasni, hogy ennyi embernek fontos a munkánk.

Igyekszünk figyelembe venni visszajelzéseiteket és az oldalon lévő tartalmakat válaszaitoknak megfelelően szeretnénk majd fejleszteni, bővíteni. Terveink között szerepel sokkal több saját írás, történet, beszámoló, sztori, interjú stb. megosztása, illetve szeretnénk még több könyvvel és LMBTQ rendezvénnyel/programmal kapcsolatos infót közzétenni. Nagyon sokan jeleztétek, hogy szívesen látnátok egyéb műfajú filmeket is nagyobb számban, mint pl. dokumentum- és életrajzi filmek. Fontos számunkra a véleményetek, így azon leszünk, hogy minél több kívánságot teljesítsünk majd.

Nagyon örülünk, hogy sokan tudnátok segíteni az oldallal kapcsolatos munkákban, azonban elérhetőséget nem mindenkitől kaptunk, vagy ha igen, még nem reagáltatok a megkeresésünkre, így veletek ennek hiányában sajnos nem tudunk egyeztetni konkrétumokról. Természetesen továbbra is várjuk a jelentkezéseteket. Szerencsére olyanok is vannak, akikkel már folyamatban van a közös munka megbeszélése, nekik ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, mi nagyon bizakodóak vagyunk!

Örömmel olvastuk, hogy milyen nagy számban jeleztétek adományozási szándékotokat, éppen ezért válaszaitok alapján úgy döntöttünk, hogy továbbra sem tesszük fizetőssé az oldalt kötelező jelleggel, azonban a zökkenőmentes folytatás érdekében bizonyos időközönként gyűjtést szervezünk majd, és a segítségeteket fogjuk kérni. A beérkezett összegeket oldalunk fenntartására, bővítésére, jobbá tételére fordítjuk. Az adományokat természetesen továbbra is anonim módon kezeljük, semmilyen adatot nem tárolunk, és nem kezelünk az adományozókról.

Megragadva az alkalmat, első féléves költségeinkhez máris szeretnénk kérni a segítségeteket. Ha elégedettek vagytok a tőlünk kapott tartalmakkal, és úgy érzitek, hogy szívesen támogatnátok munkánkat, azt most megtehetitek az alábbi gombra kattintva. Nagyon hálásak vagyunk az eddigi és a jövőbeni adományaitokért! Minden összegnek örülünk, együtt könnyebb!

 

A végére pedig jöjjön egy kis ízelítő a jövőben várható filmekről: 

The Thing About Harry ( 2020)
A The Thing About Harry a Freeform és a Hulu közös gyártású tévéfilmje, amely arról szól, miként alakul ki barátság, majd szerelem egy pánszexuális pasi és annak középsulis zaklatója között. A gyönyörűen megírt szerelmi történet napjain Chicagójában játszódik, és február 15-én debütált. A főbb szerepekben Jake Borelli (Grace klinika) és a barbadosi születésű Niko Terho látható.

 

Something Like Summer (2017) 
A Something Like Summer Jay Bell azonos című regényének - mely egy sorozat első darabja - filmváltozata. A forró Texasban vagyunk, ahol Benjamin egész nyáron leskelődik egy titokzatos, kék cipőt viselő srác után. Menthetetlenül belé bolondul. Tim Wyman a suliban is feltűnik, így elkerülhetetlen, hogy a magányos, ám érzelmeit intenzíven megélő Ben valamilyen ürüggyel fel ne hívja magára a figyelmet. Titkos viszonyt kezdenek, azonban Tim a szülei hatására végül szakít Bennel. Évekkel később ismét találkoznak, és a láng újra fellobbanhatna, ha Benjamin nem lenne elkötelezve a légi utaskísérő Jace oldalán. Vajon hogy dönt a szív? Lehet neki parancsolni? Kiderül a filmből.

 

Kuntergrau ( 2015 ) 1. évad
Németország legsikeresebb meleg témájú websorozata olyan 17 és 24 év közötti fiatalokról szól, akiknek a coming out már a múlt, viszont meg kell küzdeniük a mindennapokkal, a környezetükkel, családdal, Szexelnek, szerelembe esnek, mint mindenki más, viszont sokkal intenzívebben. A sorozatot fordította: D. Peti (Andersoldalak.hu)

 

A szöszi / The Blonde One / Un rubio (2019)
A Hiány és a B-terv rendezőjének új filmje Buenos Aires kertvárosi részén játszódik. Juan bérbe ad egy szobát az egyik kollégájának. A félénk, tartózkodó ám igazán empatikus Gabriel hamar észreveszi Juan jelentőségteljes pillantásait, rezgéseit, eltévedt kezeinek sokat sejtető mozdulatait. A két fiatal férfi hamar egymásra talál. Vajon kapcsolatuk csak a szexről szól, netán komolyra fordul? A film választ ad erre.

 

Marilyn (2018)
Martín Rodríguez Redondo igaz történet alapján készült drámájában a tizenhét éves, tanyán dolgozó Marcos épp saját nemiségét fedezi fel a rideg környezetben. Kortársai Marilyn-nek csúfolják, mivel köztudott, hogy szeret női ruhákba öltözni. Az anyja és mindenki tudja. Miközben vágyai csapdájába esik, környezete diszkriminálja, ezért egyre inkább a társadalom peremére szorul. Legalábbis így érzi. 
A felkavaró alkotást a Berlinalén mutatták be, és Lisszabonban, a Queer Fesztiválon elnyerte a Legjobb film díját.

 

Aktív Izmusok / Les engagés / Woke (2017)
Az eredetileg a Studio4-en bemutatott Woke két évadot élt meg, számtalan országba és fesztiválra eljutott. 
Hicham 22 éves muszlim fiatal egy Lyon melletti kisvárosban. Keresi önmagát, a nemiségét. Pár éve egy fiú, Thibaut meg akarta csókolni, de ő megverte. Történetünk kezdetén ugyanezt a fiút a lyoni G-Pont aktivistájaként látja viszont, és elhatározza, hogy megkeresi. Elszökik nővérétől, és az izgalmakkal telített ismeretlent választja, és hogy megtalálja végre önmagát. Gyorsan becsatlakozik az LMBT-embereket segítő szervezet munkájába, miközben lassan-lassan felfedezi a meleg szerelmet. 
A sorozat önmaguk és mások elfogadására, hibáinkkal, gyengeségeinkkel való szembenézésre tanít bennünket, és arra, hogy mindig van egy szebb holnap, és bármennyire kirekesztettek vagyunk, kisebbségben élünk, nem szabad feladni az aktivizmust, küzdeni kell az igazunkért. Gyönyörű pasik, színkavalkád és kitörően őszinte érzelmek. Ez a Woke.

 

És aztán táncoltunk / And Then We Danced (2019)
Levan Akin eddig 15 díjat bezsebelő, forradalmi alkotását a grúz Szólíts a neveden-ként is emlegetik. Szenvedélyes mese szerelemről, és felszabadultságról, mely a mai grúz társadalom konzervatív korlátai között játszódik. Főhősünk Merab elhivatott táncos, aki évek óta Mary-vel gyakorol egy helyért a Grúz Nemzeti Balettben. Ám Irakli - egy tökéletes, ám lázadó férfitáncos - érkezése kibillenti Merabot egyensúlyából. Csak ez a szikra kellett a heves rivalizáláshoz, hogy táncos karrierjét, Maryt, valamint családi kapcsolatait kockára tegye. Katarzis garantált.
Fordítja: Lancois

 

Reméljük sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket és velünk együtt várjátok a folytatás! Számítunk rátok a jövőben is, további jó filmezést és olvasgatást!

Üdv:
Gay.hu

 

Ui: Ne feledjétek, amennyiben szívesen támogatnátok munkánkat, azt megtehetitek itt: Adományozok

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux