Ugrás a tartalomra
x

Virágzik a hajátültetési turizmus a törököknél

Gondoltál már arra, hogy elmész vakációzni Isztambulba, és egyúttal visszavarázsoltatod régi, dús frizurádat?

Az esztétikai szempontokat előnyben részesítő orvosi beavatkozások közül a hajátültetés előkelő helyet foglal el, mivel a vonatkozó technológia hihetetlen iramban fejlődik. Az innovációban folyamatos előnyök rejlenek, hisz a kisebb szőrtüsző-kasztok (follicular units) hasznosításának és átültetésének ötlete a hajbeültetést valódi iparággá tette. Törökországban jó sok lehetőség van erre, hisz az extrém gyors eredmény miatt, amit a technológia biztosít, kopaszodó férfiak és nők tömege választja ezt az orvosi kezelést.

A török New Age Clinic ezzel a szépfrizurájú sráccal hirdeti magát

A hajvesztésnek többféle előzménye lehet, mint a keskeny fejbőr, a depresszió, vagy néhány gyógyszer mellékhatása. A férfilakosság fele tapasztal némely fokú hajveszteséget ötven éves korukig. Viszont sok férfinak már jóval ezen életkor előtt szembe kell néznie ezzel a problémával. A törökök a legkifinomultabb módszereket alkalmazzák, hogy férfiak és nők szembeszegüljenek a hajveszteséggel. A technika magas minőséget garantál nagyon alacsony áron.

Egy jelentés szerint Törökországban megközelítőleg 500 hajátültetési beavatkozást végeznek el minden héten. 2016-ban a külföldi betegek 65%-a vetette magát a gyors beavatkozásnak Törökországban. Az eljárás ára persze az átültetés mértékétől függ. De régi keleti „barátainknál” még így is sokkal jobban megéri, mint máshol.

Egy törökországi hajátültetésre szakosodott utazási iroda reklámja

A legtöbb beteg külföldi, és sokan mennek az Egyesült Királyságból hajat átültetni. Évtizedek óta Törökország az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont, ahová milliók látogatnak el minden évben. Tavaly közel 1.7 millió brit utazott oda, és legtöbbjük úgynevezett egészségügyi turista volt: gyér frizuráik miatt érkeztek az országba. A lokum és az ayran hazája lenyűgöző hírnévre tett szert, mivel egyedül itt megfizethető a hajátültetés a világon; kiváló sebészek végzik a hajműtéteket, a legmagasabb szintű felszereltséggel.

Ezekkel a csúcstechnológiás szolgáltatásokkal Törökország európai turisták ezreit vonzza. Annál is inkább vannak többségben britek, mivel a szigetországban egy ilyesmi eljárás körülbelül a törökök tarifájának tízszerese.

Kezdetben a a szakemberek személyes varázsa, megnyerő modora állt az isztambuli és ankarai hajátültetési klinikák sikerei mögött. Manapság már külön erre szakosodott cégek szerveznek egészségügyi célú utakat a fővárosba és Isztambulba. A törököknél lazák a turisztikai szabályok, ezért az európai betegek legalább egy hétig is ott maradnak. Először kezelés, aztán városnézés.  

(Gay Times)

Akit bővebben érdekel a téma, meghallgathatja Matt Dominace tapasztalatait (angol nyelven)

 

 

Lancois

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux