Ugrás a tartalomra
x

„Fél Hollywood meleg, a filmekben meleg férfiak mégsem léteznek”

– mondta Ian McKellen, aki szerint az álomgyár még mindig nem képes kezelni a homoszexualitást.

Time Out magazinban (via The Guardian) jelent meg a héten friss interjú a színészlegenda Sir Ian McKellennel, aki egyike a legismertebb nyíltan homoszexuális filmsztároknak.

Az egyebek mellett A Gyűrűk Ura-filmek Gandalfjaként és az X-Men-mozik Magnetójaként is világhírűvé vált színésznek az ezredfordulón a HarryPotter-filmekben Dumbledore szerepét is felajánlották, ezért az interjúban megkérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy a Legendás állatok és megfigyelésükidén érkező folytatásában a fiatal Dumbledore nem lesz meleg, holott J.K. Rowling könyveiben bevallottan az.

Nos, senki sem a társadalmi kommentárokért kíváncsi Hollywoodra, nem igaz? Ott azt is csak nemrég fedezték fel, hogy színes bőrű emberek egyáltalán vannak a világon.

– válaszolta a 79 éves színész, majd így folytatta:

Hollywood a története során minden lehetséges módon kegyetlenül bánt a nőkkel. Meleg férfiak nem léteznek.

McKellen a témával kapcsolatban felidézte az ő főszereplésével készült 1998-as Érzelmek tengerében című drámát, amely az 1957-ben elhunyt homoszexuális rendező, James Whale életéről szól. McKellen szerint ez az alkotás jelentette a fordulópontot, mert elfogadóbbá tette az álomgyárat:

Ezzel Hollywood elismerte, hogy korábban is előfordultak már a filmiparban meleg férfiak. Közben meg Hollywood fele homoszexuális.

A veterán színész még 1988-ban coming outolt és azóta is sokat kampányol a homoszexuálisok elfogadásáért, illetve a számukra az egyenlő emberi jogok biztosításáért.

 

24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux