Ugrás a tartalomra
x

Ismerd meg közelebbről a Smart Casual stílust

Sok cikkünkben emlegetjük a most nagyon vonzó és közkedvelt ‘smart-casual’ nevezetű stílust. Egy Magyar szóval nem igazán lehet definiálni, ezért használjuk inkább az angol megfelelőjét az elnevezésnek.
Na de hogy mi is pontosan ez a bizonyos smart-casual, arról szeretnénk ebben a cikkünkben bővebben beszélni.

Mi is az a Smart-Casual?

Őszintén szólva nagyon trükkös pontosan meghatározni, hogy mit értünk smart-casual stílus alatt. Ez egy nagyon tág “fogalom”  nincsenek meghatározott darabok amiket hordva smart-casual stílust érhetünk el. Ebbe a stílusba nagyon sok minden belefér, természetesen ha jól vannak összeválogatva azok a bizonyos darabok.  Felkapsz egy converse cipőt vagy sportcipőt az öltönyödhöz? Vagy egy farmert zakóval? Teljesen oké, ezek mind beleférnek a smart casual fogalmába, mindaddig amíg te kényelmesen érzed magad és nem mellékesen jól is festessz.

Az biztos, hogy ez a stílus nagyon sokszínű és változatos. A lényege, a stílusok, jobban mondva 2 stílus keveredése: tehát az elegáns üzleti  és a kényelmes laza viseletet ötvözheted kedvedre.

Más szóval, egyszerre lesz kényelmes, elegáns irodai belépőd és frankó street style outfited is, amiben a barátokkal lóghatsz. Sőt, még a nőket is teljesen leveheted a lábukról, hiszen egyszerre sugárzol lazaságot és férfias magabiztosságot.

A Smart Casual egy közepesen elegáns, de mégis lezserül informális öltözködési forma.

Természetesen meg kell azért válogatni, hogy hova szeretnéd ezt a stílust viselni. Egy hiperszuper fontos üzleti meetigre ettől azért elegánsabban kell megjelenni. Viszont mondjuk egy irodai munkához, utána egy színházhoz vagy mozihoz, egy kocsmázáshoz vagy éttermi randihoz is ugyanolyan kifogástalan megjelenést biztosít a Smart Casual.

Milyen darabokból áll?

Ez a megjelenési forma szinte mindenhez passzol, mondhatjuk hogy ez a dress-kód egy igazi jolly joker.

A szett lényege, hogy  laza darabokat keverj, hivatalosabb, elegánsabb  darabokkal, amitől az egész szerelés egyszerre lesz elegánsan stílusos és ami a legjobb benne kényelmes is.

Kapj fel egy normal, lazább inget, amit szeretsz. De  egy magasabb nyakú  fehér póló is tökéletes . És most jön a lényeg: mindkettőt tűrd a nadrágodba. Az ingre vegyél fel egy blézert vagy egy pulóvert. Hidd el, hogy a nők egyszerűen imádják, ha feltűröd az ujját, el fognak alélni tőled.

Furcsán hangzik tudom, de ezt fordítva is felveheted. Hiszen nagyon menőn és lazán tud kinézni az is, ha a pulcsira veszed fel az inget.

A nadrág lehet egy sötétebb farmer is vagy egy vászon nadrág amelyikhez éppen jobban van kedved. Cipő tekintetében, egy tornacipő vagy ha azt szeretnéd akkor egy elegánsabb mokaszin is tökéletes választás.

Nincs más hátra mint nézzünk egy két szuper szettet:

forrás: hestlyle.blog.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux