Ugrás a tartalomra
x

Coming outolt Ncuti Gatwa, a Szexoktatás Ericje, a következő Dr. Who

Queerként coming outolt Ncuti Gatwa, a Szexoktatás és a Barbie színésze, a következő Dr. Who. A harmincéves színész a Szexoktatás Ericjeként lopta be magát a közönség szívébe, és mivel karaktere nyíltan meleg, sokan már eddig is azt hitték, hogy a színész nyíltan vállalja másságát, de valójában csak most tette hivatalossá, hogy ő is az LMBTQ közösség tagja.

Gatwa, aki mostanában a Barbie-film egyik Kenjeként látható a mozikban, hamarosan pedig a tizennegyedik Doki lesz a Dr. Who történetében, az Elle UK-nek adott interjúban beszélt másságáról, de most sem tett nagy bejelentést, csak egy anekdota részeként hangzott el a dolog, egy természetes félmondatban.

Arról mesélt, amikor egy alkalommal a manchesteri Pride felvonuláson találkozott egy ruandai nővel, aki a nagynénjére emlékeztette. Összetalálkoztak, kezet fogtak, és a nő elmondta neki: nem tudja pontosan, miért is akart ott lenni a felvonuláson. Gatwa azt felete neki: mindegy, a lényeg, hogy büszke arra, aki.

"Soha korábban nem találkoztam még ruandai queer emberrel. Azt hittem, én vagyok az egyetlen a világon."

– fogalmazott Ncuti Gatwa. A queer szó, ami az LMBTQ betűszóban a „q”-t jelöli, egy általánosabb fogalom a nem heteroszexuális vagy cisznemű emberekre, akik nem tudnak vagy nem akarnak ennél konkrétabb kategóriába tartozni.

Ncuti Gatwa az interjúban a Barbie forgatására is visszaemlékezett, elmesélte például, hogy Ryan Goslingtól annyira megszeppent, hogy az első hónapban szinte nem is mert hozzászólni, sőt, egy alkalommal, amikor a rendezővel beszélgetett, felbukkant mögötte Gosling, akinek annyira belefeledkezett a kék szemeibe, hogy megbotlott és orraesett.

Gatwa azzal, hogy a Dr. Who címszerepét játssza majd, történelmet ír: ő lesz az első fekete, queer férfi, aki a legendás karakter bőrébe bújik. A színész emellett nemsokára Ericként is újra látható lesz, a Szexoktatás negyedik, utolsó évadja szeptember 21-én érkezik majd a Netflixre.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux