Ugrás a tartalomra
x

Drága csók volt: a maláj fesztivál 2,7 millió dollárt követel a The 1975-től, miután a koncerten az énekes lesmárolta a basszusgitárost

Közel 2,7 millió dollárt követelnek a The 1975 nevű brit zenekartól a malajziai fesztivál szervezői, miután Matty Healy énekes a július végi koncerten megcsókolta a basszusgitárost – írja a Guardian.

 

Az énekes azt mondta, hogy mielőtt elvállalták a fellépést, nem néztek eléggé utána annak, hogy Malajzia hogy is bánik a társadalom LMBTQ+-tagjaival. A homoszexualitás illegális, 20 év börtön jár érte. Ez ellen tiltakozott a csókkal, ami után biztos volt benne, hogy kitiltják őket az országból.

Mint mondta, elgondolkodtak azon, hogy lemondják a koncertet, de ez nem lett volna fair azokkal a fiatal rajongókkal szemben, akik valószínűleg nem osztják a kormány álláspontját. Utána viszont úgy folytatta, hogy nem látja értelmét annak, hogy meghívják őket valahova, aztán megmondják nekik, hogy kivel szexelhetnek. Végül a színpadon lesmárolta Ross MacDonald basszusgitárost, majd búcsúzóul hozzátette, hogy „most tiltattuk ki magunkat Kuala Lumpurból, viszlát”.

Az eset a Good Vibes fesztiválon történt, amit a szervezők a kommunikációs minisztérium felszólítására lefújtak. A minisztérium egyik küldetése, hogy fellépjen minden olyan entitás ellen, amely szembeszegül a malajziai törvényekkel.

A fesztivál szervezőit képviselő ügyvéd, David Dinesh Mathew szerint a 2,68 millió dolláros követelés oka szerződésszegés. Az együttes képviselői a fellépés előtt aláírtak egy nyilatkozatot, ami szerint a The 1975 be fogja tartani a maláj törvényeket és előírásokat. Mathew szerint a fesztivált azért kellett lemondani, mert az együttes nem tartotta magát ehhez, ez viszont sok helyi művészre és kisvállalkozásra is rossz hatással volt. A The 1975 hétfőig válaszolhat a követelési levélre.

A maláj LMBTQ+-közösség egy része szerint Healy valójában csak ártott nekik, mert a történtek után valójában csak nehezebb lett a helyzetük.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux