Ugrás a tartalomra
x

Barack Obama: Naponta szeretkezem férfiakkal a képzeletemben

Egy napvilágra került 1982-es levélben Barack Obama volt amerikai elnök az androgün elméjéről, a gender kérdésről és a homoszexualitásról értekezett. Mint írta, naponta gondolt a férfiakra és fejben szeretkezett velük.

Meglepő vallomást tett a volt amerikai elnök, Barack Obama: egy korábbi levelében arról vallott, hogy naponta férfiakkal szeretkezik a képzeletében. Az író, David Garrow Rising Star: The Making of Barack Obama című a volt amerikai elnök életét bemutató könyvében meglepő részleteket tárt a nyilvánosság elé.

A fiatal Obama, 21 éves korában sokat filozofált a szexualitás, a gender, és a szexuális orientáció kérdéséről, gondolatai pedig papírra is vetette.

Az említett életrajzi könyvhöz készült kutatás során, David Garrow egy meglepő levélre bukkant, amit Barack Obama 1982-ben akkori barátnőjének, Alex McNearnek címzett. A levélben hosszasan fejtegeti a szexuális hovatartozás kérdését:

„A homoszexualitást illetően, azt kell mondanom, hogy szerintem ez egy kísérlet arra, hogy kivonjuk magunkat a jelenből, egy elutasítás talán a földi élet végtelen bohózatának állandósítására. Tudod, én naponta szeretkezem férfiakkal, de csak képzeletben”

— fogalmazta meg gondolatait a most kétgyermekes édesapa, a több mint 40 éve írt levélében. Majd később tisztázta, hogy bár igyekszik nem férfiakra és nőkre bontani a társadalmat, magát mégis férfiként jellemezné:

„Az elmém nagymértékben androgün, és remélem, hogy még inkább azzá válik, amíg megtanulok emberekben gondolkodni, nem pedig nőkben és férfiakban. De a testhez visszatérve: érzem, hogy férfinak teremtettek, és úgy döntöttem, hogy elfogadom ezt a lehetőséget„

– Írta Obama az említett levélben, ami jelenleg a Emory Egyetem tulajdonában áll.

Az intézmény nem engedi, hogy bárki elvigye, vagy lefotózza Obama írását. Az életrajzíróhoz úgy jutott el, hogy egy barátja szó szerint lemásolta neki az eredeti példányt, írja a The New York Post alapján a Blikk.

Az író kiemelte, hogy szerinte semmi különös nincs a levél tartalmában, mindenkinek vannak szexuális fantáziái, azonban hozzátette, hogy ő történész és nem pszichológus.

 

demokrata.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux