Ugrás a tartalomra
x

'Hideg, szívtelen, örömszívó lény':Teljesen kitörölték J.K. Rowlingot egy múzeumból

Egy seattle-i múzeum kitörölte J. K. Rowlingot a Hírességek Csarnokából és a Harry Potter-kiállításról.                                                                                         

Az intézmény az intézkedéseit a szerző a korábbi transzneműekkel kapcsolatos kijelentései miatt hozta meg. A múzeum ennek értelmében eltávolít minden olyan emléktárgyat, amely Rowlinghoz köthető.

A múzeum kiállítási projektvezetője, Chris Moore, aki maga is transznemű, megerősítette, hogy a jövőben nem lesz látható semmilyen Rowlinggal kapcsolatos kiállítási tárgy. “Van egy bizonyos hideg, szívtelen, örömszívó lény a Harry Potter világában, és ezúttal valójában nem egy Dementor. Szívesen csatlakoznánk az internetes elmélethez, miszerint ezek a könyvek valójában szerző nélkül íródtak, de ez a bizonyos személy egy kicsit túlságosan is hangos a szuper gyűlölködő és megosztó nézeteivel ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk” - írta Moore a blogbejegyzésében.                                                         

 “Ez nem tökéletes megoldás, de ez az, amit rövid távon meg tudtunk tenni, miközben meghatározzuk a hosszú távú gyakorlatot” - olvasható az írásban. Rowlingot 2018-ban iktatták be a Science Fiction and Fantasy Hall of Fame-be, ami egy évvel azelőtt történt, hogy először nyilvánosan kifejtette a transzneműekkel kapcsolatos nézeteit.                                                                                                                                                                           www.mafab.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux