Ugrás a tartalomra
x

Coming outolt a világklasszis lesikló: „Biszexuális vagyok”

Breeze Johnson a világ egyik legjobb lesiklója, az alpesi világkupában az utolsó két évben hétszer ért el dobogós helyezést. Most azonban, röviddel az idénynyitó verseny előtt nem sportsikereivel került címlapra, hanem azzal, hogy bevallotta: biszexuális.

A 26 esztendős amerikai ezt írta ki Instagram-oldalára:

„Biszexuális vagyok. Szerettem volna nyíltan beszélni arról, hogy ki vagyok, még mielőtt elkezdődik a szezon. Azoknak az embereknek »üzenek«, akik egy kicsit másmilyennek érzik magukat, és csak olyan embereket szeretnének látni a csúcson, mint ők maguk. Azért vagyok itt, hogy megmutassam: mi is ott vagyunk, normálisak vagyunk, és azt tehetjük, amit akarunk.”

Egyben üzent azoknak is, akik erre a hírre negatív kommentekkel reagáltak: „A gyűlölet soha nem győzi le a szeretetet. Nagy szeretettel köszöntök mindenkit, aki támogat, nagyra értékelem”.

Breeze sorai a jelenlegi és múltbéli vetélytársaknál sem maradtak visszhang nélkül. Közvetlenül az Instagram-poszt alá az összetett világkupa címvédője, Mikaela Shiffrin azt írta: „A szerelem, az szerelem”. A másik amerikai világklasszis, a már visszavonult Lindsey Vonn pedig így biztatta: „Légy mindig hű önmagadhoz! Büszke vagyok rád.” Az olimpiai érmes liechtensteini Tina Weirather pedig ezt fűzte hozzá: „Azt remélem, hogy egy szép napon nem lesz szükség coming outolásra, mert minden ilyen dolog százszázalékig elfogadott és normális lesz, s felesleges lesz minden magyarázkodás”.

 

sportal.blikk.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux