Ugrás a tartalomra
x

8 híres meleg férfi, aki igazából sosem coming outolt

A sztárvilág történetében nem egy olyan híres meleg férfi volt, aki széles körben inkább próbálta titkolni, hogy a saját neméhez vonzódik.

Az utóbbi években egészen más értelmet nyert a coming out fogalma. Ennek köszönhetően egyre több híres meleg férfi meri őszintén felvállalni érzéseit, vonzalmát és igazi oldalát a nagy nyilvánosság előtt is, hogy többé már ne kelljen titkok közt élnie egy olyan életet, melynek részben akarva-akaratlanul a sajtó kíváncsi szeme előtt kell zajlania.

Igen, manapság már más a helyzet, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy több évtizeddel ezelőtt nem egy olyan híres meleg férfi mozgolódott a sztárvilág berkeiben, akiről maximum csak feltételezés szintjén keringtek a pletykák a rajongók és az újságírók között, mivel sosem érezték úgy, hogy bárkinek is köze van ahhoz, hogy a négy fal között ők kit és hogy szeretnek?! Sokan közülük már nem élnek, így csak a korabeli pletykák és életrajzi beszámolókra támaszkodhatunk, ha egy kicsit szeretnénk jobban megismerni titkokkal övezett életüket.

Cary Grant

Hollywood aranykorának egyik legnépszerűbb színésze, az Oscar-életműdíjjal jutalmazott Cary Grant ötször nősült élete során, ám ennek ellenére sokan nyílt titokként kezelték azt, hogy a sármőr a saját neméhez vonzódott. 1932-ben találkozott  Randolph Scott-tal, a szintúgy dolgozó férfi és Cary között szoros barátság szövődött és 12 éven át együtt éltek egy tengerparti házban. Bár a hírek szerint sok női vendég is megfordult náluk, ennek ellenére sokan tényként kezelték azt, hogy a két sztár között több volt mint barátság. Sőt! Darwin Porter 2006-ban megjelent Brando Unzipped című könyvében azt állította, hogy a fiatal Marlon Brando is kalandba keveredett az akkor már ünnepelt sztárral. A sztorik alapján Cary biszexuális volt és sosem érezte úgy, hogy mindezt szégyellnie kellene, de nem is gondolta azt, hogy bárkinek köze van ahhoz, hogy ő igazából hogyan is él a kíváncsi kamerák világától távol.

Randolph Scott

És ha már Cary Grant kapcsán megemlítettük Randolph Scott színészt, akkor őt sem hagyjuk ki a listánkból.
A sármos színész bár számos műfajban megmutatta tehetségét, sokan a mai napig amolyan westernhősként emlékeznek rá. Randolph kétszer házasodott, második feleségével, a nála 20 évvel fiatalabb Patricia Stillman színésznővel 1944-ben keltek egybe, pont abban az évben, amikor végleg különköltözött világhírű barátjától. Saját gyermeke sohasem született, de nejével örökbe fogadtak két gyermeket és házasságuk egészen 1987-ig, a férfi haláláig tartott. És bár ő is próbálta a legdiszkrétebben kezelni a magánéletét, ennek ellenére a sajtót hosszú évtizedeken át izgatta a téma és még a mai napig felreppenek olyan elfeledett emlékek, amik kettejük romantikus viszonyáról szólnak.

Montgomery Clift

A mindössze 46 évesen, váratlanul elhunyt színészről szakmai berkekben nagyon jól tudták, hogy együtt élt Jerome Robbins táncossal, ám kapcsolatukat sosem vállalták fel mások előtt.

Laurence Olivier

Az Oscar- és Golden Globe-díjas angol színész élete során háromszor házasodott. Második feleségére, az Elfújta a széllel világhírűvé vált Vivien Leigh-re három éven át várt, hogy végre feleségül vehesse, a boldogító igent pedig két évtiznyi házasság követte. Harmadik feleségétől, Joan Plowright színésznőtől három gyermeke született és egészen Laurence 1989-ben bekövetkezett haláláig együtt is maradtak. A sztár bár sose vállalta fel a dolgot, de élete során számos férfihoz fűzte hol szorosabb, hol lazább kötelék.

William Haines

A némafilmek korszakának egyik legnagyobb sztárjáért rajongtak a nők, ám a kezdetek kezdetén csak nagyon kevesen tudták róla, hogy a gyengébbik nem irányába táplált szimpátia csak egy bizonyos szintig kölcsönös nála. William Haines bár hivatalosan sosem coming outolt, döntése mondhatni felért egy vallomással. A színész az 1920-as években ugyanis összejött egy Jimmy Shields nevű férfival, akivel egészen a haláláig, közel 50 évig élt együtt. A filmstúdiók fejesei azonban nem örültek a dolognak és próbáltak mindent megtenni annak érdekében, hogy titokban tartsák a dolgot, ami egy ideig sikerült is nekik. Ám amikor 1933-ban a rendőrség letartóztatta azért, mert rajtakapták őt egy tengerésszel, akkor végleg elfogyott a türelmük. Választás elé állították Williamet, hogy vagy feleségül vesz egy nőt, vagy együtt marad Jimmy-vel, de akkor nem kap több szerepet. A színész a szerelmet választotta és soha többé nem tűnt fel egy filmben sem. Élete hátralévő részében sikeres lakberendezőként élt egy boldog párkapcsolatban.

Liberace

Az amerikai zongoraművész 1956-ban beperelt egy újságot azért, mert a róla szóló cikk írója erősen utalt a zenész homoszexualitására. Liberace persze tagadta a vádakat, mondván sose volt semmilyen jellegű kapcsolata férfiakkal. Halála után, Betty White színésznő árulta el az igazat róla, hogy valójában meleg volt.

Robert Reed

A Brady család sztárja bár megpróbálkozott a házasság intézményével, a boldogító igen után öt évvel már elvált férfi volt és többé nem is vett el senkit sem. Kollégái nyílt titokként kezelték azt, hogy a színész a saját neméhez vonzódik. Halálakor HIV-pozitív volt, de nem ebben, hanem vastagbélrákban hunyt el 1992-ben.

Freddie Mercury

A végére hagytuk talán a legérdekesebbet!
A Queen világhírű énekeséről ugyanis ma már köztudott, hogy a saját neméhez vonzódott, azt viszont már kevesen tudják, hogy ő maga, hivatalosan sosem coming outolt. Imádta az életet és szívesen töltötte az idejét néha nőkkel is, ennek ellenére a férfiak vonzották igazán. Barátai és a családja persze tudtak róla, hiszen sosem titkolta a dolgot, mégis úgy alakult, hogy szélesebb körben egész egyszerűen nem beszélt róla.

www.instyle.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux