Ugrás a tartalomra
x

5 coming out, ami örökre emlékezetes marad a sztárvilágban

Coming outolni iszonyú nehéz, óriási bátorságot igényel. Az előbújás napja alkalmából arra gondoltunk, szétnézünk Hollywoodban a legmerészebb, legvagányabb és leginspirálóbb coming outok után kutatva, amik bárkinek segíthetnek, hogy egy megtegye élete legmeghatározóbb lépését. Az alábbi sztárok persze a nyilvánosság előtt bújtak elő, így ez csak fokozta a rájuk nehezedő nyomást. Éppen ezért ezek a sztorik különösen emlékezetesek maradnak majd.

 

KRISTEN STEWART
Kristen Stewart 2017-ben a Saturday Night Live egyik epizódjának műsorvezetőjeként coming outolt. A monológjában azzal viccelődött, hogy Donald Trump a Twitteren (akkor még nem volt kitiltva) még mindig az ő és Robert Pattinson 2012-es szakításáról beszél. Mire Kristen csak annyit fűzött hozzá: „Haver, én olyan meleg vagyok…!” Ikonikus.

 


ELLEN DEGENERES
A műsorvezető volt az egyik első sztár Hollywoodban, aki nyíltan felvállalta önmagát, ráadásul egyenesen a TIME Magazin címlapján. A cikk címe pedig nemes egyszerűséggel csak annyi volt: Ja, meleg vagyok. Ellen coming outja rengeteg további sztárnak adott bátorságot az előbújáshoz, és többé már nem kellett félniük attól, hogy a szexuális orientációjuk negatív hatással lenne a karrierükre. Mert igen, Ellennek azért kisebb akadályokkal, de végül sikerül a kezébe vennie az irányítást, hogy végül ő legyen az egyik legismertebb talk show műsorvezetője.


LANCE BASS
Szintén címlapon bújt elő Lance Bass, az ‘N Sync egyik énekese. Ő a People magazin egyik 2006-os számában coming outolt, egy Ellenéhez hasonló velős címmel: Meleg vagyok. Lance sokáig azért nem merte felvállalni magát, mert félt, hogy azzal tönkre tenné a fiúbanda hírnevét, de végül rájött, hogy ennek nem kell így lennie. „Nem szégyellem magam, csak ennyit szeretnék mondani. Szerintem ez nem rossz dolog, nem vagyok lesújtva, hogy ezen megyek keresztül. Sokkal szabadabb és boldogabb vagyok, mint egész életemben bármikor” – mondta végül a cikkben.


SARAH PAULSON
Sarah Paulson nem tervezte meg a nyilvános coming outját, egyszerűen csak megtörtént. És éppen ezért olyan emlékezetes. Hogy hogyan történt? Sarah akkori barátnője, Cherry Jones 2005-ben Tony-díjat nyert, a színésznő pedig olyannyira örült a szerelme sikerének, hogy gondolkodás nélkül megcsókolta. Hihetetlenül aranyos pillanat!


FRANK OCEAN
Frank Ocean abszolút a saját szabályai szerint, egy Tumblr posztban coming outolt biszexuálisként 2012-ben. A bejegyzésben elmesélte, hogyan szeretett bele 19 évesen (életében először) egy fiúba egy nyár folyamán. Miután megosztotta a történetét, valamivel később a GQ magazinnak így nyilatkozott a döntéséről: „Van valami varázslatos az igazságban, az őszinteségben és a nyitottságban.”

 

cosmopolitan.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux