Ugrás a tartalomra
x

Eltűnt a híres szivárványos kivilágítás a győri Jedlik-hídról, piros-fehér-zöld van helyette

„A Győrbe látogató ismerőseinknek büszkén mutogattuk eddig a Jedlik-híd éjszakai ledes kivilágítását, ahol elég gyakran szivárványos fényekben is virított az átkelő. Külföldieknek viccesen mondtuk is, nálunk akkora a tolerancia, hogy még gay bridge is van a városban” – írta egyik olvasónk, hozzátéve, hogy

a szivárványfény az utóbbi időben eltűnt.

A híd így néz ki mostanában:

„Talán érdekes lenne megkérdezni a városi illetékeseket, hogy van-e valamilyen összefüggés a pedofil törvény és a Jedlik-híd kivilágítása között” – tette még hozzá.

A Jedlik-híd még Borkai Zsolt egyik nagy vállalása volt, 2010-ben készült el, vele ünnepelhette a második választási győzelmét. Az átkelő gyakorlati jelentősége Győrben megkérdőjelezhetetlen, két olyan városrészt köt ugyanis össze, amelyekbe addig csak kilométeres kerülőúttal jutott be az ember. A győriek szavazták meg a nevét is, Jedlik Ányost akarták a legtöbben, így a 140 méter hosszú, 16 méter széles híd a bencés szerzetes emlékét őrzi. Különlegessége nem a praktikumban, vagy a paramétereiben rejlik, sokkal inkább változó színében. Fényjátéka miatt hamar közismertté vált, és tény: gyakran szivárványszínben világít. Hogy mire képes a híd, azt az Építészfórum videón is szemléltette:

 

Hogy mostanában miért csak piros-fehér-zöld színekben világít a híd, azt a polgármestertől, Dézsi Csaba Andrástól kérdeztük meg, mint ahogy azt is, hogy a pedofil törvényhez van-e ennek bármi köze, illetve hogy a híd a későbbiekben ismét látható lesz-e szivárványszínben.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester első körben ennyit felelt:

„Ezt a sületlenséget még nem hallottam!”

Aztán azt írta, „egyébként lehet, hogy ez meglepő valakinek, de az emberek jelentősebb részének a szivárványról nem az LMBTQ és nem a pedofil törvény jut eszébe. Sokkal inkább az, hogy milyen szép, ha eső után kisüt a nap. A színes hídról pedig az, hogy milyen szép színes. Hogy nem csak a levegőbe beszélek, azt igazolja, hogy a közelmúltban megrendezett hőlégballon sziesztán Győrben a hazai ballon, ahogy korábban is, szép színes volt, a szivárvány minden színével. Úgy gondolom, hogy az előítéleteit a kedves levélíró Telex olvasónak is le kell önmagában küzdeni egy Fidesz-KDNP-s politikus által vezetett városban is.”

Íme a győri szivárványballon, amiről a polgármester beszélt:

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux