Ugrás a tartalomra
x

“A világnak meleg szuperhősökre van szüksége” – Ian McKellen

Ian McKellen hiányolja a meleg szuperhősöket. Sokak nagy kedvence Ian McKellen, már csak a Gyűrűk Ura és az X-Men-filmek okán is, de ezen felül is szeretjük jellegzetes orgánuma és beszédstílusa miatt, nem beszélve a Shakespeare színészekből állva eleganciáról és fenségességről. A nyíltan meleg színész emellett igazi ikon és példakép az LMBTQ emberek számára, aki aktivistaként sokszor tesz erőteljes kijelentéseket. Ahogy tette legutóbb is.

“Nem mondhatnám, hogy a fősodorbeli hollywoodi filmek annyira a valóságot tükröznék, mint amennyire azt szeretném. Ennek egyik jele, hogy ezekben a filmekben az LMBTQ emberek nem kapnak elég teret. Amennyiben közéjük tartozol, azonnal feltűnik, hogy ezek a filmek mennyire nem rólunk szólnak.”

A színészlegenda főszereplésével is készült X-Men-filmek már a 2000-es évek elején az identitás, a másság kérdését boncolgatták (McKellen ezért is vállalta el Magneto szerepét), azóta azonban nem történt előrelépés és még a mutánsok kalandjai is kissé eltávolodtak ettől. 17 évvel az első X-Men mozi után például azt ünnepli Hollywood, hogy egy nővel a főszerepben készült szuperhősmozi minőségi lett.

“Őszintén szólva nézek néhányat ezek közül a filmek közül és meglep, hogy eddig még senkiről sem derült ki egyértelműen, hogy meleg.”

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux