Ugrás a tartalomra
x

A Marvel elképesztő mennyiségű LMBTQ+ tartalommal készül a Pride hónapjára

A Pride hónap alkalmából különkiadással készül a Marvel, melyben az LMBTQ+ szuperhősök lesznek a központban. A Marvel különleges, júniusi kiadásában, a Marvel’s Voices: Pride #1, egyrészes antológiában központi szerepet kapnak az LMBTQ+ készítők és karakterek is. A Pride #1 alkalmából egy régen várt kreatív csapat, Allan Heinberg és Jim Cheung is visszatér, annak idején ők hozták világra az első homoszexuális Marvel párost, Hulkinget és Wiccant.

A kiadó közleménye szerint:

A korszakalkotó 1992-es Alpha Flight #106-ban a Marvel büszkén nyilvánította ki Northstar szexualitását és azóta is folyamatosan bővül az univerzum LGBTQ+ karakterekkel és sztorikkal.

A Marvel’s Voices: Pride #1 kiadás több, önálló sztoriból áll össze, melyben többek között főhős lesz Mystique és Destiny, Nico Minoru és Karolina Dean, Iceman, Daken, Karma és még sokan mások. A készítők listája is izgalmas neveket vonultatnak fel, a már említett páros mellett, dolgozik még a képregényen Steve Orlando és az egyre elismertebb Luciano Vecchio, aki a DC Pride antológiája mellett több, korábbi Marvel’s Voices kiadáson is dolgozott.

 

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux