Ugrás a tartalomra
x

Pajzán élővilág

Az tudja mindenki,hogy az állat- és növényvilág színes és változatos.De hogy mennyi szexhez kapcsolódó furcsa,bizarr,vagy éppen vicces érdekességet találhatunk ha kicsit jobban "tanulmányozzuk", az már talán nem annyira köztudott.

Az állatvilág szexkazánjai

Az ember legközelebbi rokonának számító bonobók, más néven törpecsimpánzok (Pan paniscus) nemcsak a nyelves csókot és az orális szexet ismerik. A hímek mesterei a péniszvívásnak, míg a nőstények egymáshoz dörzsölik nemi szervüket,a közös maszturbációt sem vetik meg. A homoszexuális aktusok fontos társadalmi funkcióit is betöltenek. Az azonos nemű törpecsimpánzok közt kialakult konfliktusokat gyakran egy kimerítő ölelkezéssel vagy egy gyors (anális) numerával simítják el. A biszexuális bonobók a szerelem és a béke jelképei, a majomvilág hippijei.

Erszényesmenyétek

Az erszényesmenyétek pajkos kis jószágok. Az hagyján, hogy életük felét a szex utáni hajszával töltik, de egy aktusuk akár 14 óráig is eltarthat. Mielőtt még cserélni akarnál velük, hozzátennénk, hogy szabados életvitelükért komoly árat fizetnek. A hímek szó szerint halálra szexelik magukat. A maratoni kufircolástól ugyanis kihullik a szőrük, vészesen legyengül az immunrendszerük, majd belső vérzést kapnak, ami rövidesen végez velük. 

Orális szex az állatvilágban?

Az orális szexről annyit tudunk, hogy jellemzően emberi tulajdonság, és az állatvilágban nem fordul elő párzás közben az örömszerzés ezen módja, egyedül a Bonobó majmoknál figyeltek meg eddig hasonlót, de ott inkább kis játékos dologként fogták fel ezt a kutatók.
Aztán a denevéreknél is kibukott a felláció. Legutóbb pedig a repülőkutyák buktak le.

Mindkét nemnek ad esélyt az óriáskalmár

A saját neméhez tartozó egyedekkel is párzik az óriáskalmár (Architeuthis), amely 15-20 métert is elérő hosszúságával a legnagyobb gerinctelen állat a Földön – állítják német és új-zélandi kutatók.
Egy hatméteres hím óriáskalmár testében ugyanis olyan spermanyomokat fedeztek fel, amelyek csakis egy másik hímtől származhatnak. A németországi Stralsund Tengerészeti Múzeumában jelenleg folyik az Új-Zéland partjainál kifogott ritka példány preparálása. Biológusok korábban feltételezték már, hogy az óriás tintahal mindkét nemnek ad esélyt, eddig azonban a teóriát nem sikerült igazolni. Az óriáskalmár hímje a nőstény (és időnként hím társa) bőre alá fecskendezi spermáját. A különös párzási szokásra az lehet a magyarázat, hogy a 200-300 méter mélységben élő óriáskalmárok nagyon ritkán találkoznak, így a hím nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy hímivarsejtjeit belespriccelje fajtársába, bármilyen nemű is az.

A préri korlátlan ura 

A mácsó és homofób amerikai Vadnyugaton a férfiasság szimbólumának számító hím bölény (Bison bison), amely marmagasságban az 1,90 cm-t, súlyban akár a 9 mázsát is eléri, gyakrabban létesít szexuális kapcsolatot saját nembélivel, mint nősténnyel. A nőstény bölények évente csak egyszer párzanak hímmel, amelyek viszont a párzási időszakban akár naponta többször is meghágják egymást. E hatalmas tulokfaj fiatal hímjei körében eléri az 55 százalékot a homoszexuális aktusok aránya. Egy, a bölényhús elkészítéséhez recepteket kínáló amerikai internetes portál, az All About Bisons, Buffaloes azzal indul, hogy „A bölények homoszexuális emlősök. Körükben gyakori a homoszexuális magatartás, amely a bikák közti udvarlásban nyilvánul meg. Olykor lehet látni bölénybikákat, amint más bikákat hágnak meg."

Tudtad? A péniszhal nem egy nemiszerv

De még csak nem is hal, hanem a gyűrűsférgek törzsébe tartozó, tengerfenéken élő féreg. A koreai péniszhal (Urechis unicinctus)előfordulási helye a Csendes-óceán, azon belül is a Koreai-félsziget és a Japán szigetvilág. Méreteit tekintve (mondhatnánk, hogy a férfiak büszkék is lehetnének, ha ekkorával rendelkeznének) nem éppen apróság egy ilyen „férgecske”, 10-30 cm hosszúságúra is megnyúlhat. Formátuma sem annyira szépséges, kolbász alakú (eddig még rendben), de egyik végén egy szűk szájnyílásban végződik. Teste pedig gerinctelen, akárcsak az emberi pénisz – hiszen az sem tartalmaz csontot, mondjuk az emberszabású majmokkal ellentétben –, és még sárgás-barna színezetű is.Bekapná ezt bárki is? A „kolbászcsavar” a történetben, hogy Dél-Koreában ez egy meglepően ínycsiklandó ételspecialitás, sülve-főve (együtt lehetünk velük az éttermi asztalnál) is készítik, és fogyasztják. Sőt, olyannyira imádják, hogy kifejezetten emiatt tenyésztik is. Meg persze azért, mert horgászcsalinak is kiváló.

A tudósok felfedeztek egy új vízi élőlényt, mégsem emiatt lett szenzáció.

Mogyoró féreg névre keresztelték a tudósok azt az újonnan felfedezett tengeri élőlényt, ami futótűzként terjedt el a Twitteren. Azonban az embereket nem a tudományos része izgatta fel: a féreg formája mindenkit egyetlen dologra, méghozzá egy péniszre emlékeztet.

Fallosz alakú kagylóféle, ami egy vagyont ér

Na itt egy másik különleges ínyencség, a teremtés koronáinak ékességére megszólalásig hasonlító, és természetesen magyarul igen asszociatív módon elnevezett, falloszkagyló, ami hát valljuk, be nem egy szép látvány. (Bocs, fiúk.) Ezt az Amerikában és Kanadában őshonos, latinul Panopea generosa névre hallgató puhatestűt hazánkban fallosz-, vagy iszapkagylónak nevezik, de a prűdebb ázsiaiak elefántormány-kagylónak, az amcsik pedig geoducknak hívják.De akárcsak anno a chokito, ez is a ronda és finom kategóriába tartozik, sőt igencsak viszi ott a prímet, ugyanis a különleges kagylóhús kilójáért akár 70 ezret is ki kell perkálni. A nem túl előnyös külsővel megáldott kagyló 140 évig is élhet, és akár 7 kilósra és 2 méter hosszúra is megnőhet.Pedig szegény csúnyácska kukikagyló igazi kincs, édes, puha húsa miatt számtalan országban fogyasztják, naná, hogy afrodiziákumként is, mi lehetne az, ha nem a falloszkagyló.

Atretochoana kígyó

Na,ő határozottan nem az,aminek látszik... Ezt a különös szem nélküli állatot latinul Atretochoana eiselti-nek hívják. Feltételezhetően víziállat, a kétéltűek osztályába tartozik, széles, lapos fejjel és húsos háti uszonnyal.

Egy kis biológia: önálló életet él az argonauta pénisze

Az argonauta szexuális életéről olvasva leesett az állunk. Mert... először is: mi is az az argonauta? És? Miiii? Ezt hogy csinálja? Elolvastuk.
Egy biztos, az argonauta valamiféle tréfája lehet a természetnek. Ez a polipszerű állat a legkevésbé sem a hagyományos értelemben szexel, sőt. Állítólag annyira lefoglalja a táplálékszerzés, hogy a párkeresésre már nem marad ideje. Pénisze ezért leválik róla, mondhatni önálló életre kel. A csajozós kis hímtagot eleinte az egy önálló fajnak, valamiféle tengeri féregnek nézték a tudósok, arról azonban nem sikerült információt szereznünk, hogy miként jöttek rá: ez egy pénisz. 

És,hogy ne csak az állatvilágról essen szó,jöjjenek a növények:

Trópusi kancsóka

A trópusi kancsókák, a Nepenthes nemzettség tagjai az egyik legbizarrabb és legdekoratívabb növénycsoportot alkotják. A kancsóka, a síkvidéki- és a hegyvidéki éghajlathoz alkalmazkodott fajokhoz tartozik. Módosult-, csöves levele korsó (kancsó) alakú, melyben kábító illatú folyadék vonzza a gyanútlan áldozatot. Fejlődése egy bizonyos szakaszában állítólag nagyon hasonlít ... egy péniszre.

Peter Pepper - Paprika szigorúan 18 éven felülieknek!

A capsicum annuum faj jeles képviselője, a Scoville skálán 5.000-30.000 közötti SHU-val a középmezőnyben található. Az USA déli részén, Lousianaban és Texasban őshonos, terem még Mexikóban is, de alapvetően egy meglehetősen ritka fajtáról van szó (egyes források nem is tekintenek rá elismert fajtaként).Eddig nem is volt semmi különös. Azonban ennek a fajtának van egy különlegessége, mégpedig az, hogy a termése néha meglehetősen extrém alakot ölt.

Úgy néz ki, mint valami fallikus szimbólum.

Tényleg. 

Amorphophallus titanum

A titánbuzogány a világ legnagyobb és legbüdösebb virága. Különleges alakja miatt a nevének jelentése is igen bizarr. Bár még pár más meglepetést is tartogat.Latin neve, az Amorphophallus titanum lefordítva óriás torz péniszt jelent. Az 1990-es évek elején Sir David Attenborough, a híres természettudós egy rövidebb nevet is adott neki amikor a “The Private Life of Plants” filmjét forgatta. Nem akarta a filmben a torz pénisz nevet használni, ezért lerövidítette azt és egyszerűen titan arumként említette.A virágok elég rövid életűek, csupán egy-két napig élnek, de bűz miatt azért ezek a napok sem épp a kellemesek. Átható bűze több hetes döglött hal vagy emlős szagára emlékeztet, már 3 km távolságból is érezhető.  Csak három évente nyílik, akkor is csupán mindössze 48 órán át.
A bűz egyetlen célja az, hogy még vonzóbbá tegye magát a rovarok számára a beporzáshoz, vagyis egy kis szex.

Erdei szömörcsög

Bár ennek a gombafajtának elég vicces neve van,a látványa ezt felülmúlja.Fallosz alakja miatt ezt a gombát különböző elnevezésekkel illették, például szemérmetlen szömörcsög, szemtelen szömörcsög.Az erdei szömörcsög Európa, Ázsia és Észak-Amerika mérsékelt övi területeinek északabbi részein elterjedt, és a humuszban gazdag talajú lomb- vagy tűlevelű erdőket kedveli. Gyakran már kora nyáron, de főleg augusztustól novemberig terem. Könnyen felfedezhetjük, mert átható szaga már 15-20 méter távolságról elárulja. 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux