Ugrás a tartalomra
x

Lili Reinhart még sosem vállalta ennyire büszkén biszexualitását

Lassan egy éve, hogy a sokáig heterónak címkézett színésznő coming outolt, Lili Reinhart pedig azóta sem győzi kifejezni, boldog biszexuális nő. Ez viszont nem tetszik mindenkinek az interneten.

A Riverdale színésznője, Lili Reinhart az egész világot meglepte, amikor tavaly júniusban, a Pride hónap tiszteletére coming outolt egyet, és egy nagyon laza Instagram-posztban bevallotta, hogy biszexuális. A hír azért ért mindenkit annyira váratlanul, mert a színésznő előtte évekig Cole Sprouse barátnője volt, ami miatt a fanok nyilván el is könyvelték heterónak.

A coming outolása után szinte pillanatok alatt igazi LMBTQ-ikon vált belőle, köszönhetően annak, hogy Lili több interjúban is büszkén beszélt másságáról, ráadásul még azt is elmesélte, hogy melyik volt az a pillanat az életében, amikor ráébredt, hogy a lányokhoz is vonzódik.

De a közösség legnagyobb örömére Lili továbbra is bátran kiáll a biszexuális emberek mellett, néhány napja például a Twitteren osztotta meg őszinte gondolatait. Először csak tovább osztott egy posztot, amin az alábbi szöveg állt: „A nők közötti romantikus és szexuális kapcsolatot azért fetisizálják, és azért nem veszik komolyan, mert a kultúránk még mindig nem tudta megérteni, hogy létezhet szexualitás és szerelem férfiak nélkül is.”  Az idézethez a reposztolásnál Lili nagy betűkkel csak ennyit fűzött hozzá: „Ámen! Büszke biszexuális vagyok!”

A színésznő posztja rögtön rengeteg lájkot kapott, a fanok imádták, hogy ilyen nyíltan kiáll a közösségért, ezzel erőt adva azoknak, akik még küszködnek saját maguk elfogadásával. De persze nem a Twitteről lenne szó, ha nem találta volna be a színésznőt néhány rosszindulatú troll is, főként heteró pasik, akik sérelmezték az idézetes kép szövegét. Lili természetesen őket sem hagyta szó nélkül:

„Túlságosan is gyakori, hogy a pasik bullyngolják a biszexuális barátnőjüket. Azt elfogadják, ha egy nő másik férfit akar, de nem tudják tiszteletben tartani, ha egy nő egy másik nőt akar.”

Ezek után minden trollnak érdemes kétszer is meggondolnia, hogy belekössön-e Lilibe…

 

cosmopolitan.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux