Ugrás a tartalomra
x

Jön az újabb transznemű karakter az új Loki sorozatban

Ismét a Marvel moziverzum és a szexualitás a téma. Ezúttal ugyanis arról érkeztek hírek, hogy a hamarosan debütáló Loki sorozat egyik fontos mellékszereplője transznemű lesz – írja a mafab.hu. Az illető nem más, mint Sera, aki az Anchorite-ok közé tartozik. Ők szárnyak nélküli angyalok, akiket a többi angyal templomokban tart bezárva, hogy a halott angyalokért imádkozzanak, akiknek a hit szerint nincs élete a halál után. Az Anchorite-ok alapvetően férfiak, ám Sera a hírek szerint női alakban jelenik majd meg.

Ezért kerestek 20-40 év közötti transznemű színészeket, akik a Marvel és a Disney reményei szerint hitelesebben el tudnák játszani a karaktert. Egyelőre ennél sokkal többet nem tudni, de a cél egyértelműen az LMBTQ+ rajongók felé való nyitás. Ha pedig a Marvel moziverzum történetének első nyíltan transzszexuális karaktere pozitív fogadtatásban részesül, akkor a jövőben továbbiak is megjelenhetnek. Egyelőre azonban annyira képlékeny a dolog, hogy csak a Loki első évadában szánnak neki szerepet, de ha beválik, akkor a folytatásokban is felbukkanhat. Sőt, ebben az esetben a jövő Marvel mozijaiban is szerepet kaphat.

Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, nem ez az első lépés a Disney és a Marvel részéről a szexualitás elemének beemelésére a moziverzumba, ugyanis az már korábban kiderült, hogy az Örökkévalók egyik szereplője is nyíltan meleg lesz. Emellett a Thor: Szerelem és mennydörgés történetében is kulcsszerepet szánnak a dolognak, mivel a Tessa Thompson által alakított Valkyrie is királynőt keres majd maga mellég az Új Asgard irányításához.

 

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux