Ugrás a tartalomra
x

Coming outolt Clément Beaune francia Európa-ügyi miniszter

A francia politikus bejelentette azt is, hogy támogatni fog egy lengyel abortuszjogi szervezetet.

Clément Beaune bejelentette, hogy meleg. A francia Európa-ügyi miniszter a Têtu magazin szerdán megjelenő jubileumi, 25. évfordulós számának adott interjút, amelyből néhány részletet már kedden közölt a Politico.

Beaune a lapnak elmondta, hogy soha nem tapasztalt nehézségeket amiatt, hogy homoszexuális, sem a családjában, sem tanulmányai során nem támadták ezzel. A kinyilatkoztatásával azt akarta bebizonyítani, hogy a nemi orientáció nem lehet akadálya annak, hogy valaki miniszterré váljon.

Beaune beszélt az úgynevezetett LMBTQ-mentes zónákról, amelyeket Lengyelországban hoztak létre. A miniszter elmondta, hogy jövőre meg fogja látogatni ezeket a helyeket, illetve támogatást fog nyújtani egy lengyel abortuszjogi szervezetnek.

"Nem szeretném, ha az emberek azt mondanák, hogy csak azért harcolok LMBTQ-mentes zónák ellen, mert meleg vagyok. Európai ügyekért felelős miniszterként felelősséggel tartozom. Harcolnom kell a tolerancia terjesztéséért" - nyilatkozta.

Clément Beaune egyébként erősen lobbizik azért, hogy az Európai Unió költségvetését jogállami feltételekhez kössék. Augusztusban a Financial Timesnak azt mondta, hogy az uniónak keményebben kell fellépnie a feltételrendszer ellen harcoló Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

A Le Monde-dal a héten azt közölte, hogy, ha a két ország vétózik, kihagyják Budapestet és Varsót a helyreállítási alap forrásosztásából.
 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux