Ugrás a tartalomra
x
""

Híres nők, akik meleg férfihoz mentek feleségül

Volt idő, mikor Hollywoodban nem lehetett olyan nyíltan beszélni a szexuális irányultságról és nemi identitásról, mint ma. Egy ilyen hírtől manapság már a szempillánk sem rebben, homoszexuálisok, biszexuálisok, pánszexuálisok, aszexuálisok, transzneműség, interszexualitás, cross-dressing... egyre több fogalommal kerülünk tisztába, és nagyon is bírjuk, ha valaki meri vállalni önmagát.

Ezzel szemben még az Old Hollywoodban virágoztak az úgynevezett levendulaházasságok, amik nem szóltak másról, csak a látszatról. A szóban forgó nagyágyú mellé már csak a szerződésében kikötött "patyolat tiszta erkölcs" záradék miatt is kellett egy látszatfeleség, de voltak olyan nők is, akik valóban úgy mondták ki a boldogító igent, hogy fogalmuk sem volt, kihez mennek hozzá, és hogy az, egy kicsit sem vonzódik hozzájuk. Aztán jött a válás és a botrányok, míg más csak élete utolsó éveiben, önéletrajzi könyvében írt arról, mi is történt közte és férje között az ágyban. Pontosabban mi nem. Hogy milyen érzés lehet, amikor az arcodba mondják, hogy megcsaltak, ráadásul nem egy nővel, hanem egy férfival?

 

Judy Garland

Vincente Minnelli rendező élete során négy feleséget is elfogyasztott, közülük az első Az Óz, a csodák csodája színésznője, Judy Garland volt. Álompár is lehettek volna, ám Vincente már akkoriban is nyíltan vállalta homoszexualitását a New York-i éjszakában, miközben Los Angelesben titkolta a dolgot. Valamit azért mégis jól csináltak, hisz, 6 évig tartó házasságuk gyümölcse lett a Tony-, Emmy-, Golden Globe- és Oscar-díjas amerikai színésznő és énekesnő, Liza Minelli.

 

Liza Minelli

Akinek az élete tényleg egy kabaré, hiszen első házasságával pont úgy járt, mint édesanyja. Liza 1967 és 1974 között élt együtt Peter Allen énekes-dalszerzővel, ám Allen később beismerte, hogy a férfiakhoz vonzódik, majd össze is költözött egy férfival, akivel végül bár nyolc év különbséggel, de mind a ketten AIDS-ben haltak meg.

 

Carrie Fisher

Oké, Carrie kilóg a sorból, ő ugyanis csak majdnem mondta ki a boldogító igent a tehetségkutató ügynökként dolgozó Bryan Lourd-nak. A párnak 1992-ben gyermeke is született, ám Bryan végül még azelőtt elhagyta a színésznőt, hogy összeházasodtak volna, bár Carrie gyakran emlegette, hogy Bryan olyan számára, mintha a férje lett volna. Végül Carrie és Bryan útjai 1994-ben váltak külön, mikor Bryan felvállalta, hogy a férfiakhoz vonzódik. Ettől függetlenül egészen 2016-ig nem házasodott meg, mostani szerelme az ismert üzletember, Bruce Bozzi.

 

Vanessa Redgrave

Öt év házasság és két gyerek után Vanessa Redgrave-et hidegzuhanyként érte Oscar-díjas rendező férje, Tony Richardson eltitkolt magánélete. A férfi azonban nem tudta tovább titkolni szexuális hovatartozását, mikor kiderült, hogy HIV-vírussal fertőzött. Vanessa oly annyira bizalmatlanná vált a történtek miatt, hogy csak évtizedekkel szerelmük kezdete után, 2006-ben ment feleségül Franco Nerohoz, noha már közös gyermekük is született.

 

Renate Blauel

Ha nem ismerős Renate, a mellette álló férfira biztosan ráismersz. Renate volt Elton John első, és egyetlen felesége. Az énekes 1984-ben vette el a hangmérnökként dolgozó lányt, ám négy évvel később bejelentették, hogy elválnak. Elton John ezzel egyidőben coming outolt is, és elmondta, hogy nagyon szerette a lányt, nem bánta meg, hogy elvette, de nem tudta boldoggá tenni. Aztán összesodorta az élet David Furnish-sel, akivel 25 éve vannak együtt és béranya segítségével két közös gyermekük is született.

 

Betsy Drake

Korának ügyeletes szívtiprója, Cary Grant nem engedhette meg magának, hogy pletykáljanak róla, így annak ellenére, hogy talán sosem volt heteroszexuális, többször is újraházasodott. A legtöbb feleség azonban csak egy, esetleg két évig bírta ki mellette, nem így Betsy Drake, akivel 13 évig volt együtt.

 

Rebecca de Alba

Ricky Martin hosszú évekig számított a nők bálványának, így nem csoda, hogy a gyönyörű modell, Rebecca de Alba is teljesen kiakadt, mikor megtudta, hogy a férfi, akivel 14 évet volt együtt, valójában meleg. Rebecca később úgy nyilatkozott, soha egy pillanatig nem gyanakodott szerelmére, és évekbe telt neki, mire egyáltalán szóba tudott állni az énekessel.

 

Angela Lansbury

A színésznő csak házasságkötésük után tudta meg, hogy férje, a szintén színész Richard Cromwell biszexuális. A frigyet meglepően hamar, mindössze egy év után felbontották, ám Angela még sokáig őrizte exférje titkát. Szakításuk okát sok-sok évvel Richard halála után tárta a nyilvánosság elé.

 

Elsa Lanchester

Az Oscar-díjas színésznő, Elsa Lanchester 1929-ben ment hozzá szintén zenész Charles Laughtonhoz, majd egészen 1962-ig, Laughton haláláig házasok maradtak. E hosszú idő alatt azonban nem született gyermekük, és ennek okára csak később, Elsa önéletrajzi könyvében derült fény, melyben a színésznő maga vallotta be, hogy férje a férfiakhoz vonzódott.

 

joy.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux