Ugrás a tartalomra
x
""

5 fotó, ami bizonyítja, hogy Keanu Reeves mindig szuper pasi volt, és most is az

Egzotikus – ez az első jelző, ami eszünkbe jut, ha felidézzük Keanu Reeves arcát. Ha tippelnünk kellene, hogy milyen vér csörgedezik az ereiben, biztos, hogy Ázsia felé tapogatóznánk, nagyon helyesen, ám a történet azért nem ennyire egyszerű. Reeves édesanyja angol, édesapja azonban kínai-hawaii felmenőkkel bír. És hol született a sztár? A most épp története legsúlyosabb katasztrófáját élő libanoni fővárosban, Bejrútban, ahol szülei akkoriban dolgoztak. Szóval, ha úgy tetszik, Keanu Reeves igazi kozmopolita születésétől fogva, aki manapság kanadai állampolgár, aki jelenleg az Egyesült Államokban él.

Iskolai éveit tönkretette diszlexiája, ott is hagyta a sulit, és 1983-ban színiiskolába iratkozott be. Filmezni 1986-ban kezdett, és 1988-ban már olyan sztárok mellett játszott a Veszedelmes viszonyokban mint Glenn Close és John Malkovich. Az első, itthon is igen emlékezetes szerepeit a kilencvenes évek legelején játszotta el – az Otthonom, Idaho – amiben tragikusan fiatalon elhunyt barátjával, River Phoenixszel játszott együtt – és főleg a szörfös bankrablók sztoriját elmesélő Holtpont az, amiben Patrick Swayzee mellett játszott főszerepet Reeves.

Reeves a zöldfülű FBI-ügynök szerepében (Fotó: Getty Images)

Reeves a zöldfülű FBI-ügynök szerepében (Fotó: Getty Images)

Aztán 1994-ben jött a Féktelenül, ahol speciális mentőként egy száguldó buszról próbálja kimenteni az utasokat Sandra Bullock segítségével. A szerephez igazodva úgy nézett ki ebben a filmben Keanu Reeves, mint egy fiatal tengerészgyalogos, és mi persze akkor is odavoltunk érte.

Vajon meg tudja menteni ez az elszánt képű fickó a száguldó busz utasait? Meg hát.

Vajon meg tudja menteni ez az elszánt képű fickó a száguldó busz utasait? Meg hát.

Persze a legemlékezetesebb szerepét a Mátrixban játszotta Reeves. Az azóta kultfilmmé lett széria első részét 1999-ben, vagyis már 21 évvel ezelőtt mutatták be. De sokan lettünk volna ebben a pillanatban Carrie Ann Moss helyében:

Carrie Ann Moss-szal a Mátrix ausztráliai premierjén. Amikor a filmet forgatták, Revees testvére leukémiával küzdött, és a színész rendszeresen ápolta. (Fotó: Getty Images)

Amikor a filmet forgatták, Revees testvére leukémiával küzdött, és a színész rendszeresen ápolta. (Fotó: Getty Images)

Ahogy teltek az évek, egyre többször láttuk hosszabb hajjal és serkenő borostával a színészt. Itt például Monica Belucci oldalán, a Mátrix 2. bemutatása után.

Monica Bellucci oldalán a 2003-as Cannes-i Filmfesztiválon. Ezzel a borostával igazán szexi volt Keanu Reeves. (Fotó: Getty Images)

Monica Bellucci és Keanu Reeves a 2003-as Cannes-i Filmfesztiválon. Ezzel a borostával igazán szexi volt a színész. (Fotó: Getty Images)

Manapság pedig a borosta már őszülő szakállá változott, de igazából tehet bármit a külsejével, örökké imádni fogjuk az egyszerű körülmények között élő, sármos, buddhista színészt, aki köztudottan rengeteget jótékonykodik, és nem teregeti a magánéletét a világ elé. A 2020-as Oscar-gálára pedig édesanyjával, a divattervező Patricia Taylorral a karján sétált be. Ennyire helyesek voltak együtt:

Idén februárban ennyire parádésan néztek ki, amikor végigsétáltak édesanyjával a vörös szőnyegen (Fotó: Getty Images)

Idén februárban ennyire parádésan néztek ki, amikor végigsétáltak édesanyjával a vörös szőnyegen (Fotó: Getty Images)

 

nlc.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux