Ugrás a tartalomra
x

Coming outolt Godzilla gyermeke

A pride hónap utolsó napján mutatta be a Godzilla franchise tulajdonosa, a japán Toho filmstúdió az alábbi kétperces kisfilmet. Éppen aktuális ellenfelével küzdene meg a legendás szörny, amikor észreveszi, hogy csemetéje búslakodik. Ez otthon is folytatódik, a kicsi bezárkózik a szobájába, és egy Sailor Moon részbe temetkezik. Nem sokkal később coming outol transzként.

A kisfilmet az animátor Cressa Maeva Beer jegyzi, a Toho pedig ezzel próbál kedveskedni a transznemű rajongóknak. Szülőhazájában Godzilla a kaidzsu, azaz az óriásszörnyes filmek legismertebb alakja, akinek azonban 1954-es feltűnése óta nincsen neme. Legalábbis a japán nyelvben, ahol a „szörnyek királyára” mind a 30 hazai filmjében egy semleges névmással hivatkoznak. Az angol nyelvű szinkronok és később a hollywoodi filmek azonban már egyszerűen hímnemű szörnyként kezelték. 

Ugyanígy nem volt neme a gyerekének sem, aki először az 1993-as Godzilla vs. MechaGodzilla II című filmben tűnt fel tojásként. Vele csak tovább bővült a család, Godzillának ugyanis addigra már volt egy örökbefogadott fia és egy unokaöccse is, míg 1998-ban egy újabb Baby Godzilla is feltűnt.

 

A kisfilmet itt tudjátok megnézni.

 

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux