Ugrás a tartalomra
x

Híres emberek, akik homofób megjegyzésekkel váltották ki a rajongók ellenszenvét

A sztároknak különösen figyelniük kell arra, amit nyilvánosság előtt mondanak. Néha mégis átgondolatlan megjegyzésekkel vonják magukra a figyelmet… Az Éva magazin írása!

Manapság egy hírességnek nem elég tehetségesnek lennie. A sztárok minden lépését nyomon követjük és elvárjuk tőlük, hogy példamutatóan viselkedjenek. Őket látjuk a tévében, az ő koncertjeikre járunk és az interneten is ők jönnek szembe. Egy ismert embernek mindig figyelnie kell arra, hogy mit mond, hiszen egy-egy negatív megjegyzés nagy felháborodást válthat ki a rajongók körében. Kevin Hart twitterre posztolt homofób vicceket, de ma már nagyon bánja, amit tett, Paris Hilton egy kalap alá vesz minden meleget, Eminem pedig a dalszövegeivel borzolja a kedélyeket…

Mel Gibson

Mel Gibsonnak a meleg emberek viselkedésével volt problémája, amit nem rejtett véka alá. A színész egy 1991-es interjúban azt mondta: „Az én kinézetemmel ki hinné azt, hogy meleg vagyok? Nem engedem meg, hogy mások ezt gondolják. Úgy nézek ki, mint egy meleg? Úgy beszélek, mint ők? Úgy mozgok, mint ők?” Az eset után sokan várták, hogy Gibson bocsánatot kérjen, de a színész azt mondta „Majd akkor kérek elnézést, amikor befagy a pokol…mindenki lekophat.”

 

Paris Hilton

Paris Hiltonról 2012-ben került ki egy hangfelvétel, amiben a sztár a melegekről beszél. Paris egy taxiban ülve nyilvánított véleményt a homoszexuális emberekről. „A meleg csávók undorítóak. Valószínűleg mind AIDS-esek…Nagyon félnék, ha meleg férfi lennék. Mind meghalnak AIDS-ben.” Hilton az eset után nyilvánosan bocsánatot kért a meleg barátaitól és rajongóitól és azt mondta: „A melegek a legerősebb és leginspirálóbb emberek, akiket ismerek.”

 

Kevin Hart

2010-ben Kevin Hart többször is homofób posztokkal keltett felháborodást twitteren. A színész többek között azt írta, hogy „ha arra mennék haza, hogy a fiam egy babaházzal játszik, széttörném a fején…” Évekkel később Hart azt mondta a Rolling Stones-nak, hogy most már nem mondana ilyen vicceket, mert „sokkal érzékenyebb időket élünk”. 2018-ban Hart lett volna az Oscar gála egyik műsorvezetője, de korábbi tweetjei újra felháborodást keltettek. A színész visszalépett a műsorvezetéstől és elnézést kért az LMBTQ közösségtől. Azt mondta „Sokat fejlődtem és továbbra is fejlődni szeretnék. Összetartani akarom az embereket, nem pedig széthúzni őket.”

 

Eminem

Eminemet rendszeresen éri kritika a dalszövegei miatt. A rapper szövegeiben gyakran használja negatív jelzőként a melegekre utaló szavakat. A Vulture-nak adott interjúban azt mondta „Nekem nem számít az emberek szexuális, vallási, etnikai hovatartozása. Bárki, aki ismeri a zenémet tudja, hogy utálom, ha valaki másokat bánt.” A zenéjében tényleg erős nyelvezetet használ, de ez nem jelenti azt, hogy homofób lenne – állítja.

 

Alec Baldwin

Alec Baldwin nagyon felhábordott, amikor az újságíró George Stark a feleségéről írt egy lejárató cikket. Baldwin „mérgező kis királynőnek” nevezte a meleg riportert és arról posztolt, hogy megkeresi és jól megveri Starkot a cikk miatt. Később Baldwin azt mondta, hogy a dühe egyedül Stark ellen irányult és nem akart homofóbnak tűnni a megjegyzései miatt.

Chris Brown

Chris Brown egy kommentháború során tett homofób megjegyzéseket egy másik rapperre, Raz-ra. Később azt írta, hogy nem homofób, csak Raz volt tiszteletlen vele szemben.

 

joy.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux