Ugrás a tartalomra
x

Nicolas Cage alakítja Joe Exoticot, a bebörtönzött, meleg tigriskirályt

Hallottak már Joe Exoticról? Nem, ő nem egy ’80-as évekbeli pornószínész, bár így a név hallatán és első ránézésre épp lehetne: szisztematikusan hidrogénezett Bundesliga-frizura hozzáillő bajuszszerkezettel, a világ legízléstelenebb öltözékei hawaii ingtől rojtos cowboydzsekiig, legalább egy nagymacska, szemceruza. Ennél tökéletesebb szereplőválasztás egyszerűen nem létezhet.

A karantén legnagyobb slágerének bizonyult a Netflix hétrészes dokusorozata, a Tiger King, amelyben a bundesliga-frizurás állatkerttulajdonos, Joe Exotic döbbenetes sorsát követhetjük egészen a börtöncelláig, amiért bérgyilkost küldött főellenségére, egy szintén kétes ügyekkel hírbe hozott állatvédőre. A sorozatot 34 millióan látták, és az összes híresség erről beszél, akkora lett az őrület körülötte, hogy még Donald Trump is arról viccelt egy sajtótájékoztatón, megfontolja, elnöki kegyelmet adjon-e a 22 évre elítélt Exoticnak. A siker láttán nem is lehetett kérdés, hogy érkezik a játékfilmes feldolgozás, és Exotic meg is osztotta a nyilvánossággal, hogy szerinte természetesen Brad Pittnek kellene játszania őt.

Ez a vágya ugyan nem teljesült, de ennél sokkal jobb döntés született: a Variety információja szerint a féktelen grimaszok és az Oscar-kompatibilis trash királya, Nicolas Cage alakítja majd Exoticot a CBS-nél készülő, nyolc részes sorozatban.

(Joseph Schreibvogel született exhibicionista showman, amit most megpróbálhatnánk visszavezetni gyerekkori traumákra – mert akadt épp –, de ez a sztori pszichologizálás nélkül is épp elég sűrű. Schreibvogel, akit a világ a jóval egyszerűbben megjegyezhető és kimondható Joe Exotic művésznéven ismer, egyszerűen csak imád szerepelni, hogy vásári bűvészmutatványokkal, vagy a saját szervezésű online műsorában, szirupos – és playback – countrydalainak kínos videoklipjeiben, esetleg ízig-vérig trash realityben, vagy éppen magánállatkertje közönsége előtt, mindegy. Az utánozhatatlan külsejével eleve épp elég figyelemfelkeltő Joe Exotic behúzott még néhány dolgot, amivel felkeltheti a világ érdeklődését: már akkor is vállalta homoszexualitását, amikor ezt még kevesen tették, mi több, egyszerre több férjet is tartott, emellett igazi redneckhez méltóan saját kertjében is van nála lőfegyver, amivel szeret időnként elképzelt állatvédőket, esetleg létező állatvédők bábuit szétlőni. És mindemellett nagymacskákat tart ugyanezen kertben, pontosabban a házához tartozó tekintélyes méretű birtokon. A cicák között van minden, mi szem-szájnak ingere, oroszlántól fehér tigrisig, mi több, az állatok szaporodása nemcsak váratlan öröm, de jól felfogott és tevékenyen elősegített üzleti érdek is, hisz a tigriskölykök simogatásáért, közös fotókért a közönség képtelen összegeket is hajlandó kifizetni, nem beszélve más magánállatkertekről, amelyek komoly összegekért vásárolják a kölyköket.)

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux