Ugrás a tartalomra
x

Bíróság előtt a meleg fiát agyonlövő apa

Jelenése volt a bíróság előtt a múlt héten annak az apának, Wendell Meltonnak, aki két évvel ezelőtt agyonlőtte 14 éves fiát, Giovanni Meltont a Nevada állambeli Hendersonban, írja a Unilad. Az 53 éves férfit emberöléssel, tiltott fegyvertartással és gyermekbántalmazással is vádolják. Melton azzal védekezett, hogy csak véletlenül húzta meg a ravaszt, miközben vitatkozott a fiával. A veszekedés a kamasz meleg mivolta miatt robbant ki.

Az áldozat édesanyja, Veronica Melton nem hiszi el, hogy a fia halála véletlen baleset lett volna. Szerinte az exférje azért lőtte le a fiát, mert nem tudta elfogadni őt. A nő már a házasságuk alatt homofóbnak ismerte meg a férfit. Giovanni körülbelül két hónappal a halála előtt mondta el az anyjának, hogy meleg, és valószínűleg ekkor árulta el a dolgot az apjának is. Az asszony, aki a helyi KTNV-nek nyilatkozott, várja, hogy végre igazságot szolgáltassanak.

Megszólalt az áldozat egykori nevelőanyja, Sonja Jones is, aki szintén úgy látta, hogy Meltonnak gondja volt a fia szexuális irányultságával.

Gyűlölte a tényt, hogy a fia meleg. Biztos vagyok benne, hogy inkább akart egy halott fiút, mint egy meleget

- mondta Jones. Szerinte a fiú halála előtt máskor is volt olyan eset, amikor az apa fegyvert rántott rá. Ez azután történt, hogy rajtakapta a barátjával.

Az apa jelenleg házi őrizetben van. A büntetőper tárgyalássorozata még nem kezdődött el, a bíróság előtt legközelebb februárban kell megjelennie. 

 

index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux