Ugrás a tartalomra
x

"Úgy nézel ki, mint egy idióta" - Fülöp herceg csúnyán beszólt Elton Johnnak

Erzsébet királynő férje nem kímélte az extravagáns énekest.

Elton John az október 15-én megjelenő életrajzi könyvében számos hírességről rántotta le a leplet, még a királyi család tagjait sem kímélte. Memoárjában elmesélte, hogy egyszer még Erzsébet királynő férjével, Fülöp herceggel is összetűzésbe került, aki alaposan lehordta őt.

 

Fülöp herceg emiatt szólt be neki

Fülöp herceg híres heves, szókimondó természetéről - sokan emiatt nem is tartották alkalmasnak arra, hogy Erzsébet királynő férje legyen. Az uralkodónő azonban hajthatatlan volt, így az egykori görög herceggel vonult oltár elé, ő pedig visszavett a beszólásokból - már egy időre, de persze azért esetenként egy-egy káromkodás kiszaladt a száján.

- Egész életemben támogattam a Watford futballklubot, számomra ez volt az állandóság mintaképe a folyton változó világban. A Vicarage Road út nagyjából 9 kilométerre lehetett a szülőházamtól, úgyhogy a gyökereim egyikének éreztem a csapatot. Arra emlékeztetett, hogy nem számít, mennyire vagyok sikeres, nem vagyok több egy alsó osztálybeli kisfiúnál, aki egy pinneri tanácsházán nevelkedett.

Imádtam a klubot, szóval amikor 1976 tavaszán az elnök felajánlotta nekem eladásra Watfordot, azonnal igent mondtam. Minden meccs után elmentem a támogatók klubjába, találkoztam a Watford-rajongókkal, és meghallgattam a tanácsaikat. Éreztetni akartam velük, hogy nélkülük a Watford nem létezne. Nagy bulikat rendeztem a játékosoknak és a személyzetnek a régi, windsori otthonomban, ahol együtt játszottunk a kertben.

Vettem egy Aston Martint is a csapat színeiben - sárga színű volt, piros és fekete csíkkal a közepén -, és nagyon büszkén furikáztam vele. Elnöki autónak becéztem. Fel sem tűnt, mennyire feltűnő jelenség az én kis autóm, míg Fülöp herceg nem hívta fel rá a figyelmemet. Amikor bemutattak neki, így szólt: "Te a windsori kastély közelében élsz, nem? Nem láttad még azt a kicseszett idiótát,  aki itt furikázik ide-oda abban a rettenetes autóban? Sárga színű, és nevetséges csíkok vannak rajta. Tudod kié?"

Alig bírtam megszólalni. Végül kinyögtem, hogy: "Igen, Őfensége, tudom. Az enyém". Azt hittem majd meglepődik a válaszomtól, de mintha még örült is volna annak, hogy végre megtalálta a kérdéses idiótát, szóval úgy döntött, nem hagyja szó nélkül az esetet, és egy baráti jótanáccsal szolgál. Mosolyogva azt mondta nekem: "Hát mi az istent képzelsz? Rettenetes az az autó. Úgy nézel ki vele, mint egy idióta. Szabadulj meg tőle mihamarabb" - mesélte Elton John a memoárjában.

 

femina.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux