Ugrás a tartalomra
x

A Coca-Cola plakátok meleg párja: Itt kell változtatni a dolgokon, nem lehet elmenekülni

Augusztus elején a fővárosiak naponta találkozhattak az arcukkal, majd miután a Coca-Cola lecserélte az őket ábrázoló plakátjait, már csak beszéltek róluk. Az üditőipari óriás #loveislove kampánya itthon teljesen máshogy fénytörést kapott. A plakátokon szereplő egyik meleg párral, Krisztiánnal és Germánnal beszélgettünk arról, milyen változást hozott életükben a kampány (szürrealitása) és hogyan látják a hazai LMBTQ-helyzetet.

Örülök, hogy a kampány visszhangja felhelyezett minket a térképre

– mondja a kolumbiai Germán Henao, aki párjával, Tornyosi Krisztiánnal együtt került fel a plakátokra, melyeken azonos nemű párok is hirdetik: a szerelem mindenkié. Miután Budapesten megjelentek a Coca-Cola logójával ellátott képek, a Fidesz országgyűlési képviselője, Boldog István kijelentette, nem hajlandó fogyasztani az üdítőből, amíg a hirdetések kint vannak a városban, és bojkottra biztatott másokat is.

Megkerestük Germánt és Krisztiánt, hogy beszéljenek az élményeikről, de akkor a Coca-Cola nyilatkozatstopot hirdetett. Most viszont találkoztunk velük, hogy meséljenek a tapasztalataikról.

Egy belvárosi kávézóban ültünk le, mindketten munkába siettek az interjú után: Krisztián személyi edzőként dolgozik, Germán marketingmenedzser egy cégnél. Germán futott bele a cég felhívásába.

A Humen Magazinban volt egy hirdetés, hogy párokat keres a Coca-Cola. Elküldtük a néhány soros jelentkezésünket, egy-két fényképet, majd jött a válasz, hogy mi lettünk a kiválasztottak. Csak utólag tudtuk meg, hogy több száz pár jelentkezett rajtunk kívül

– idézi fel Germán. Mindketten szereztek már tapasztalatot modellként – igaz, azok a fotók inkább kedvtelésből születtek. Az üdítős cég most nem profikat keresett, fontosabb volt, hogy az illetők a valódi párok legyenek, mert úgy jobban átjön az üzenet. Germán kolumbiai, de jó pár éve Magyarországon él, és szerinte a LMBTQ+ közösségek megítélése hasonló a két országban. Ami különbség, hogy a dél-amerikai országban 2016-ban hivatalosan is engedélyezték az azonos neműek házasságát.

Az interjú folytatását a 24.hu oldalán olvashatod tovább. 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux