Ugrás a tartalomra
x

Meghalt Kevin Spacey egyik vádlója

Egy hónappal azután, hogy a kaliforniai bíróság kitűzte a héttől tizenegy napig tartó tárgyalássorozat megindítását Kevin Spacey egyik zaklatási ügyében, a felperes meghalt - állítja a The Hollywood Reporter. Egyelőre nem ismertek a színészt szexuális zaklatással vádoló masszőr halálának körülményei.

Kevin Spacey-t még 2018 szeptemberében perelte be egy, a bíróságtól névtelenséget kérő masszőr. Állítása szerint a színész 2016-ban, Malibuban egy masszázs alkalmával arra kényszerítette, hogy kétszer megfogja Spacey nemi szervét. 

A per előzetes tárgyalásakor Spacey ügyvédjei kifogásolták, hogy a felperes anonimitása nehezíti a védelem munkáját, augusztusban a felek mégis megegyeztek az ügy feltárásában, és egy 7 és 11 nap közötti tárgyalássorozat megtartásáról. 

Most a felperes ügyvédje arról értesítette az ügyben eljáró kaliforniai bíróságot és Spacey képviselőit, hogy ügyfele nemrég meghalt.

A The Hollywood Reporter cikke szerint a masszőr ügyvédjei az eljárás alatt két másik, szintén névtelenséget kérő masszőrt is képviseltek volna, legalábbis tanúként idézték volna be őket.

Az amerikai filmes lap szerint az anonim masszőr halálával nem feltétlenül szűnik meg az eljárás, a felperes örökösei továbbvihetik az ügyet, de csak miután azonosítják az elhunyt vádló személyét. De nem csak az anonimitás kérdése bonyolítja az ügy folytatását, maga a tény, hogy a szexuális zaklatási per legfontosabb tanúja, az állítólagos áldozat halt meg, megnehezíti az eljárást.

A kétszeres Oscar-díjas, két évvel ezelőtt kirobbant szexuális zaklatási ügyei miatt több filmes és televíziós projektből is kipenderített Kevin Spacey ellen nemrégiben egy másik ügyben ejtette a bíróság a vádakat. 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux