Ugrás a tartalomra
x

Lady Gaga szivárványos outfitben és támogató beszéddel lépett fel a New York Pride-on

A Stonewall-i lázadás 50. évfordulójára rendezett koncerten Gaga nemcsak énekével és szettjével inspirálta a közönséget, de elmesélte, mennyit jelent neki az LMBTQ közösség. És receptet is adott a gyűlölködőkkel szemben.

Nálunk a hétvégén zárul majd a Pride időszaka a Kossuth térről indulú büszkeségmenettel és az esti Budapest Parkos bulival. Számos rendezvény, mozivetítések, kerekasztalbeszélgetések voltak az elmúlt hónapban a szervezők jóvoltából. Olyan új kezdeményezések is napvilágot láttak idén, mint az Open for All kampány.

Hasonlóan mozgalmas időszakot él meg a világ számos területe, persze mindenhol különböző mélységben egyelőre. Amerika mindig is élen járt a nyitottságban és elfogadásban, és habár ott is vannak utálkozók szép számmal, a közösség összezár, és teszik ezt a sztárok is. Lady Gaga mesés fellépőruhában jelent meg a Stonewall 50 koncerten, amikor beszédet is mondott.

Kép: Northfoto
Kép: Northfoto

Az énekesnő kitért arra, hogy rengeteget köszönhet az LMBTQ közösségnek, akik szeretik és támogatják, befogadták és általuk is válhatott ekkora előadóvá. Felnéz a közösségre azért a sok harcért, amit nap, mint nap folytatnak, azért a rengeteg bántásért, amit elviselnek. Büszke, hogy ennyire bátrak, erősek és ennyit tettek a tolerancia elősegítéséért. Éppen ezért igenis ünnepelni kell ezeket az embereket, és legyen mindenki büszke magára. A rosszakarókat, gyűlölködőket pedig meg kell bénítani a szeretettel. Mert az igaz szeretet egy golyó a szívbe, ami betalál. És ő minden egyes nap készen áll, hogy a szeretet lövedékeket kilője.

Kép: Northfoto
Kép: Northfoto

Gaga arról is beszélt, mennyivel korábban ébrednek manapság tudatokra a fiatalok, és el tudják mondani, hogy miként is azonosítják magukat. És ezt félelem nélkül kell tenniük, ehhez pedig szükség van a közösség erejére. Mert rengeteg fiatal továbbra is veszélyeztetett. Ezért is hozott létre alapítványt az édesanyjával, aki szintén ott van a Pride-on, és akinek nagyon köszöni a támogatását. 4 millió ember ünnepli New Yorkban a Pride-ot. A koncerten fellépett Alicia Keys is egyébként.

Kép: Northfoto
Kép: Northfoto
Kép: Northfoto
Kép: Northfoto

YOU WERE BORN THIS WAY! A teljes beszédet itt nézheted meg:

 

noizz.hu

Borító: Getty Images

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux