Ugrás a tartalomra
x

Marvel Kapitány szerint a Marvelnek gyorsítania kéne az LMBTQ karakterek szerepeltetése terén

A Marvel Kapitányt alakító színésznő szerint az irány jó, a tempón viszont lehetne még javítani.

Brie Larson sosem volt az a személy, aki véka alá rejti világnézetét. Most épp a Variety készített vele egy interjút, a beszélgetés során pedig a színésznő kifejtette, a jövőben szerinte még több LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) Marvel karakterre van szükség a filmekben. 

Larson megemlítette, nemrég odajött hozzá egy kislány, aki nemes egyszerűséggel csak annyit mondott a Marvel Kapitányt alakító színésznőnek, hogy "Köszönöm". Ez abban erősítette meg Larsont, hogy nagyon fontos mindenki számára, hogy képviselve legyen ő maga is a médiában, így például a mozifilmekben. Kiemelten fontosan tartja azt, hogy fiúk és lányok (illetve az ő szavaival élve olyan fiatalok, akik egyik csoportba sem sorolják magukat) lássák a hozzájuk hasonló embereket is a filmekben.

A beszélgetés egy pontján az interjút készítő Marc Malkin megemlítette, ő bizony sosem gondolta volna, hogy valaha látni fog egy LMBTQ szuperhőst. Larson erre azt felelte, ez mélységesen elszomorítja, hiszen hogyan is gondolhatná bárki, hogy egy bizonyos embertípus nem válhat képregényes hőssé. Sőt, még azt is hozzátette, ő a jelenlegi tempónál is sokkal gyorsabban szeretne haladni, ennek érdekében pedig mindent meg is fog tenni. A színésznő úgy zárta a gondolatait, hogy esténként nem tudná álomra hajtani a fejét, ha úgy érezné, nem tett meg mindent, amire képes lehetett volna. 

 

Most egy apróbb spoiler következik a Bosszúállók: Végjáték kapcsán, ennek tudatában olvassatok csak tovább!

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux