Ugrás a tartalomra
x

Minden vádat ejtettek Jussie Smollett ellen

Jussie Smollett meleg színész azt állította, hogy két férfi rátámadt, megütötték, gyalázták a bőrszíne és a homoszexualitása miatt, trumpista jelszavakat kiabáltak neki, leöntötték fehérítővel, és végül egy kötelet dobtak a nyakába, de felvette velük a harcot, és a támadók elmenekültek.

Aztán jött a csavar: elfogták az állítólagos támadókat, akik azt mondták, a színész rendezte meg az egészet, ő bérelte fel őket. Ezt Smollett tagadta, de bement magától a rendőrségre, ahol megvádolták a hatóságok félrevezetésével, óvadék fejében szabadlábon védekezhetett. Egyes lapok viszont arról írtak, hogy Smollett (aki azért bőven nem A-listás színész) a népszerűségért és a magasabb fizetésért csinálhatta az egészet. Ő viszont végig kitartott az ártatlansága mellett.

Kedden aztán a bíróságon mind a 16 vádpontot ejtették ellene. A döntés részletei még nem ismertek, de a chicagói rendőrség és a polgármester kiborult, mondván, megállt a vád, és Smollett nagyon rosszat tett a melegeknek az akciójával. A színész azt mondta: „Őszinte és következetes voltam minden szinten az első naptól fogva. Nem lennék az anyám fia, ha képes lennék egy cseppre is abból, amivel vádoltak.” (444)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux