Ugrás a tartalomra
x

Az ír miniszterelnök partnere társaságában találkozott a híresen homofób Mike Pence alelnökkel

Volt nagy mosolygás. És míg az ír miniszterelnök a szabadságról beszélt a találkozó alkalmával a média előtt, addig Pence írországi kötődéseiről mesélt.

Mindez csak azért számít eseménynek, mert a konzervatív, híresen homofób Pence számos alkalommal egyértelműen ellenezte az azonos neműek házasságát. Komoly kritikát kapott az LMBTQ közösségektől. Leo Varadkar ír miniszterelnök csütörtökön partnerével, Matthew Barrett-tel együtt találkozott Mike Pence amerikai alelnökkel Washingtonban – írja a magyarnarancs.hu

Mikor Varadkar az elmúlt évben az Egyesült Államokban járt, zárt ajtók mögött, úgy tudni, már beszélt Pence alelnökkel az LMBTQ- jogok kérdéséről. Akkor az alelnök és felesége biztosította az ír miniszterelnököt, hogy a jövőben szívesen látják partnerével együtt otthonukban.

Varadkar most ezzel a felajánlással élve látogatott el Washingtonba.

A sajtó előtt az ír miniszterelnök többek között arról is beszélt, milyen változások történtek a hagyományokat tartó, katolikus országában az eltérő szexuális orientációjú emberek elfogadása terén.

Varadkar elmondta, hogy bár Írországban nőtt fel (indai származású), mindig lenyűgözte az amerikai politika, amely arra ösztönözte, hogy higgyen a politika jótevő hatalmában.

Megjegyezte, olyan időkben nőtt fel Írországban, mikor nem vállalhatta fel másságát, mert azzal törvényt sértett volna. Mára azonban minden megváltozott. Írország miniszterelnökeként nem számít a neme, kora (bár ő az ország legfiatalabb miniszterelnöke), származása, vallási hovatartozása, szexuális beállítottsága. De Varadkar kiemelte, nem Írország az egyetlen olyan ország, ahol mindez lehetséges, ahol számít a szabadság.

Mike Pence ezzel szemben kerülte, hogy az LMBTQ-jogokról beszéljen. Írországi családi kötődéseit emelte ki.

(A borítóképen Leo Varadkar, Mike Pence felesége, Mike Pence és Matt-Barrett)

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux