Ugrás a tartalomra
x

A Vatikánban ötből négy pap meleg, állítja egy új könyv

Egy francia újságíró 1500 interjún keresztül próbálta meg feltárni a korrupciót és az álságosságot a Vatikánban.

A római katolikus egyháznak a homoszexualitást hevesen támadó magas rangú papjai közül sokan maguk is melegek – állítja egy francia újságíró, Frédéric Martel, akinek a témában a jövő héten jelenik meg könyve. Martel szerint a Vatikánban dolgozó papok 80 százaléka meleg, bár szexuálisan nem feltétlenül aktív.

Az 570 oldalas könyv négy év kutatómunkájából született meg, és a kiadó szerint leleplezi a Vatikánban uralkodó korrupciót és álságosságot. A húsz országban, nyolc nyelven megjelenő kötetet aznap adják ki, amikor a Vatikánban a szexuális visszaélésekről kezdődik konferencia.

Frédéric Martel 1500 interjút készített, 41 bíborossal, 52 püspökkel, 45 pápai nunciussal, 11 svájci gárdistával és több mint 200 pappal beszélt. Sok beszélgetésből az derült ki, hogy minél inkább homofób megnyilatkozásai voltak egy papnak, annál valószínűbb volt, hogy maga is meleg. A könyv név szerint is megemlíti a néhai kolumbiai bíborost, Alfonso López Trujillót, aki teljes mellszélességgel kiállt az egyház homoszexualitást és fogamzásgátlást elítélő tanítása mellett, miközben férfi prostituáltak szolgálatait vette igénybe.

HVG.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux