Ugrás a tartalomra
x
""

A lengyel bíróság nem ismeri el a híres youtuber melegpár házasságát

2017-ben keltek egybe Portugáliában, most pedig szembe kellett nézniük a szomorú igazsággal, miszerint saját hazájukban mindez mit sem számít.

A népszerű youtuber melegpár, Dawid és Jakub tegnap (január 9.) jelentették be, hogy elvesztették a pert a lengyel hatóságokkal szemben, így ott nem tekintik őket hites házasoknak. A szerelmesek két éve Portugáliában, pontosabban Madeira szigetén fogadtak örök hűséget egymásnak, és ezt azóta próbálják elismertetni a híresen homofób Lengyelországban.   

Miután az Európai Közösségek Bírósága (European Court of Justice – ECJ) tavaly júliusban egy amerikai-román pár javára döntött, Dawid és Jakub eldöntötte, keresetet nyújtanak be a helyi, varsói bíróságra. Ám ismételten csalódniuk kellett, mivel az indoklás szerint törvényileg nincs erre lehetőség, nincs mód.

A pár ennek ellenére is bizakodó.

„A bíróságra elmenni mindig olyan stresszes, mint újra és újra megnézni a Titanicot… Ismered a végét, ideges vagy, mégis reménykedsz, hogy csoda fog történni.”

Jogilag lehetne egy kiskapu, amennyiben ők is megpróbálják az ECJ előtt benyújtani az ügyüket, hisz végtére is, európai uniós állampolgárok, ennélfogva lehet még csoda a végén.

(Gay Star News)

Borítókép: Instinct

Nézd meg Jakub és Dawid esküvőjét!

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux