Ugrás a tartalomra
x
""

Robert De Niro aggódik meleg fiáért – Trump miatt

Elmondása szerint joggal, mivel a mostani kormányzat visszaforgatja az idő kerekét az Egyesült Államokban.

Az Oscar-díjas színész a The Guardiannak beszélt félelmeiről, és az országban eluralkodó intoleranciáról, ami hat kevert bőrű gyermekét is érintheti. „Amikor azt látod, hogy egy Trumphoz hasonló embert választanak meg elnöknek, azt gondolod: hát, rendben, lássuk, mihez kezd most – talán változni fog. De ez az ember csak rosszabb lett… Az az igazság, hogy egyre jobban éreztem: ő tényleg rasszista. Azt hittem, hogy mivel New Yorki, megérti a városban burjánzó sokszínűséget, de ő még annál is sokkal rosszabb, mint amit korábban gondoltam róla” – nyilatkozta.

„Ez szégyen. Rossz fényt vet erre az országra… Igen, aggódom, mert az egyik gyerekem meleg, és ő is tart attól, hogy bizonyos módon majd baja lesz ebből. Otthon szó van erről… Trump egy átverő művész. Egy vásári majom. Aki a szélhámosságot művészi fokra fejlesztette. És engem az zavar leginkább, hogy az embereknek fel sem tűnik. Úgy gondolom, a The Apprentice-nak (2004-2017 között sugárzott valóságshow Donald Trump-pal) nagy szerepe van ebben; én sosem néztem, talán, ha egy részt láttam… Az egész parasztvakítás. Marhaság.”

A színész Trump egyik legnagyobb kritikusa, és az LMBTQ+  jogok támogatója már hosszú idő óta.

A színészlegenda a tavalyi Tony Gálán. (Fotó: Theo Wargo/Getty)

Robert De Niro apja meleg volt

A színészlegenda 2014-ben beszélt nyíltabban meleg apjáról, kiemelve, bárcsak többet beszéltek volna a szexualitásról. Ám az Out Magazinnak adott mélyinterjújában – melyet az HBO apjáról szóló dokumentumfilmje előtt adott – értelemszerűen hosszabban beszélt festőművész apjáról, akit rák vitt el 1993-ban.

„Anyám általában nem akart beszélni ezekről a dolgokról, és az ember egy bizonyos kor felett már nem is érdeklődik… Még egyszer mondom, ami a gyerekeimet illeti, szeretném, ha egy pillanatra megállnának, és felismernék, hogy néha most kell megtenni dolgokat ahelyett, hogy halogatnád, mert 20 év múlva talán már túl késő lesz… Nem voltam sokat vele, mert anyám és ő szétmentek, és elváltak. Nem volt köztünk az a tipikus apa-fiú kapcsolat, akik együtt járnak le baseballozni, ez ön is sejtheti.”

Beszélt döntéséről is, miért épp akkor segített tető alá hozni a dokumentumfilmet.

„Azt éreztem, meg kell tennem. Valami kényszerített. Az én felelősségem volt. És eljött az ideje.”

Ifjabb és idősebb Robert De Niro. (Fotó: Syracuse  p o n t  c o m)

(PinkNews) (The Guardian) (Instinct)

Borítókép: CNN

NÉZD MEG, MIT IS MONDOTT TRUMP-RÓL ROBERT DE NIRO

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux